La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, destí de la pròxima excursió del col•lectiu de jubilats i pensionistes d’Almussafes

  • La visita guiada de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, per a la qual s’oferixen un total de 28 places, se celebrarà el dimarts que ve, 24 de gener, pel matí
  • El preu públic de l’activitat és de 2 euros per persona i les inscripcions encara poden formalitzar-se a l’Oficina d’Atenció al Major 

La Regidoria de la Tercera Edat d’Almussafes acaba d’inaugurar el programa d’activitats pensat per a enguany amb noves alternatives culturals i turístiques per al col·lectiu de jubilats i pensionistes. La visita guiada a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, antic monestir de Sant Miquel dels Reis, és la proposta triada per a este mes de gener, concretament per al dimarts que ve dia 24 pel matí. Dilluns passat dia 16 es va obrir el termini d’inscripció per a sumar-se a la iniciativa i romandrà obert fins al divendres, dia 20, en l’Oficina d’Atenció al Major en horari matinal. El cost públic establit per a l’excursió s’ha fixat en 2 euros per persona, encara que està subvencionat pel consistori local.

Un conjunt de 28 membres del col·lectiu de majors d’Almussafes es traslladarà fins a la ciutat de València, dimarts que ve dia 24, per a conéixer la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu o, el que és el mateix, el famós monestir de Sant Miquel dels Reis, l’arxiu autonòmic de la Comunitat Valenciana. Es tracta de la primera eixida que la Regidoria de la Tercera Edat, dirigida per l’edil Paqui Oliver, programa en horari matinal per exigències del recinte i la necessitat d’establir grups reduïts.

El preu establit per a la visita guiada, que inclou el trasllat amb autobús a les 9.15 del matí des del Centre Cultural, és de 2 euros per participant i està subvencionat pel propi Ajuntament. La regidora de la Tercera Edat es mostra entusiasmada davant la possibilitat d’acostar els veïns del municipi a un edifici històric amb un paper vital en la cultura valenciana, “ja que els inscrits de la localitat podran descobrir el gran arxiu autonòmic i admirar les meravelles d’una construcció que data del segle XVI”, sosté. “La Biblioteca Valenciana és un lloc que tots hauríem de conéixer, de fet va rebre quasi 48.000 visites l’any passat”, explica.

El monestir de Sant Miquel dels Reis, alçat sobre l’antiga abadia mercedària de Sant Bernat de Rascanya fa cinc segles, ha albergat diferents usos. Encara que va estar a punt de ser enderrocat, l’Ajuntament de València es va imposar a la seua demolició i en 1856 es va destinar a l’asil. Més avant, des del 1859 fins als anys 50 del segle XX, l’edifici va servir com a presó i va patir les conseqüències d’un llarg període d’abandó. En l’actualitat, després d’un complet procés de rehabilitació, Sant Miquel dels Reis s’ha convertit en la gran biblioteca autonòmica de la Comunitat.

Les inscripcions per a l’activitat podran formalitzar-se fins al divendres que ve, dia 20, en l’Oficina d’Atenció al Major d’Almussafes en horari matinal. Cada persona podrà apuntar com a màxim a una altra, per mitjà de la presentació del DNI o fotocòpia del mateix de cada interessat.

Ir arriba