Educació convoca les proves d'accés als cicles formatius de Formació Professional de grau mitjà i superior per a 2017

Marzà: «L’IES Cotes Baixes d’Alcoi és un referent a seguir en la Formació Professional valenciana»

  • Destaca per diferents projectes d’innovació, com ara la creació d’un simulador de conducció, diferents vehicles sostenibles, propostes de construcció sostenible
  • Compta amb projectes del Batxillerat tecnologicoindustrial i l’adequació d’una caravana solidària per als refugiats a Grècia

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, acompanyat per la directora general de Formació Professional, Marina Sánchez, han visitat l’IES Cotes Baixes d’Alcoi.

Segons el conseller Marzà, «els projectes fan de Cotes Baixes un institut model i de referència al territori valencià, tant pel que fa a qualitat educativa com a la innovació, pilars de la política que estem duent a terme a Educació des de fa un any i mig i que se centren en el foment de la igualtat d’oportunitats, la innovació pedagògica i la implicació de comunitats educatives com la de l’institut d’Alcoi».

L’IES Cotes Baixes és punter i té una extensa trajectòria en la implantació d’un sistema de gestió de la qualitat. En aquest sentit, participa en multitud de projectes i programes innovadors que el conseller Marzà ha tingut oportunitat de conéixer de primera mà.

El responsable d’Educació ha tingut l’oportunitat de descobrir la Caravana Solidària, un projecte que consisteix en una autocaravana que l’alumnat de l’IES està restaurant i adequant per a les necessitats mèdiques dels refugiats a Grècia. Un vehicle medicalitzat que es té previst enviar als camps de refugiats grecs al mes de març.

Un dels espais que s’han visitat ha estat l’Aula Think-LAB, duta a terme amb la col·laboració de l’empresa Actiu, d’àmbit internacional, ubicada a Castalla i a la qual el conseller Marzà ha agraït la seua tasca. Aquesta aula serveix a l’alumnat de Comerç i Màrqueting per a desenvolupar projectes en un entorn òptim.

També s’ha mostrat un simulador de conducció per a tràilers dut a terme al cicle de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera. Aquest projecte és ben important pel fet que la comarca de l’Alcoià acull un ampli teixit del sector logístic d’empreses de transport i el projecte de simulador s’està desenvolupant amb la col·laboració de les autoescoles de la comarca, les associacions de transport i les empreses de logística de la zona.

El conseller d’Educació ha conegut també, en el mateix lloc, dues propostes de projectes de vehicles sostenibles, l’Eco-dimoni, guardonat amb la Shell Eco-marató europea, i el cotxe d’inèrcia Hyperbaric Challenge, que funciona sense motor i que ha estat realitzat en col·laboració amb l’alumnat de centres de Gandia i Oliva. Aquest últim projecte va ser finalista dels premis Don Bosco 2017.

Pel que fa a projectes de construcció sostenible, s’han presentat la Casa Sostenible, projecte guanyador del XXX Premi Francisco Giner de los Ríos a la millora de la qualitat educativa, i la Domo Geodèsic, finalista dels Premis Internacionals de Sostenibilitat Zayed Future Prizes d’Abu Dhabi. La Domo Geodèsic és com un iglú de fusta sobre el qual ara l’alumnat treballa per completar-lo amb plaques solars.

A més, l’IES Cotes Baixes té com a objectiu apropar el Batxillerat a l’FP, amb una col·laboració molt estreta entre l’alumnat d’aquests estudis. En aquest sentit, s’han presentat al responsable d’Educació dos projectes, una estació de so alimentada amb energia solar i una cadira de rodes.

Cal recordar que, des de 1989, l’IES Cotes Baixes, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Enginyers d’Alcoi i entitats privades de la ciutat, incentiva i reconeix l’estudi, la investigació i la creativitat del seu alumnat. A més, participa en la modalitat d’FP Dual, gràcies a la qual es van signar el curs passat 17 convenis amb empreses per a la formació del seu alumnat i, actualment, hi ha tramitats 16 convenis més.

Ir arriba