El Pla Estratègic de la Indústria Valenciana inclourà les propostes del Pla del Clúster del Sector de l’Automoció

El Pla Estratègic de la Indústria Valenciana inclourà les propostes del Pla del Clúster del Sector de l’Automoció El Pla Estratègic de la Indústria Valenciana inclourà les propostes del Pla del Clúster del Sector de l’Automoció

– El Clúster del Sector de l’Automoció ha presentat el seu Pla Estratègic per al període 2017-2020

– El Pla Estratègic Industrial que està elaborant la Conselleria d’Economia per marcar les futures actuacions en l’àmbit sectorial i territorial, pretén que aquestes pautes estiguen marcades d’acord amb els propis sectors

– La indústria de l’automoció proporciona ocupació directa a més de 25.000 persones i suposa el 25% de les exportacions valencianes.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, inclourà les propostes del Pla Estratègic elaborat pel clúster del sector de l’automoció al Pla Estratègic de la Indústria Valenciana que està elaborant la conselleria per desenvolupar una política industrial operativa i eficient, que incremente la competitivitat de les empreses.

El director general d’Indústria i Energia, Diego Maciá, ha assistit a l’Assemblea Ordinària del Clúster de l’Automoció (AVIA), on també s’ha presentat el Pla Estratègic d’aquest clúster per al període 2017-2020.

Diego Maciá ha destacat que “des de la Conselleria amb la col·laboració de la Universitata Politècnica de València i el catedràtic José Luis Hervas, estem preparant el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, que ha de marcar les pautes de les futures actuacions, tant des de l’àmbit sectorial com territorial, i volem que aquestes pautes estiguen marcades pels propis sectors, en connivència amb els experts en la matèria, per la qual cosa, volem donar protagonisme als clústers empresarials i plans com el presentat per AVIA “.

La indústria de l’automoció ha adquirit una elevada importància en l’economia valenciana, convertint-se en una de les peces clau per al desenvolupament de la nostra regió. En concret suposa el 25% de les exportacions valencianes i proporciona ocupació directa a més de 25.000 persones.

El Clúster de l’Automoció de la Comunitat Valenciana ha arribat a les 93 empreses associades, fet que suposa una facturació agrupada de 12.250 milions d’euros en 2016, un 9% més que el 2015.

Pla Estratègic AVIA

El Pla Estratègic 2017-2020 d’AVIA s’apuntala en diverses idees clau: l’excel·lència operacional, oferir les eines que permeten principalment a les pimes, incorporar sistemes que milloren la productivitat, qualitat en les operacions logístiques, les fàbriques avançades i la seguretat, amb reducció o contenció de costos. Altres objectius són el posicionament de marca, l’Open Collaboration, és a dir, la creació d’un ecosistema obert i col·laboratiu entre els integrants del clúster, i facilitar la internacionalització de les empreses.

A més, es pretén aconseguir la retenció del talent i la consecució d’empleats qualificats, mitjançant un pla en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, per reduir la bretxa entre la formació acadèmica dels futurs enginyers i la qualificació real que necessiten.