El Teatre Principal presenta 'El Test', una producció de la Sala Muntaner de Barcelona protagonitzada per Sergi Caballero

El Teatre Principal presenta ‘El Test’, una producció de la Sala Muntaner de Barcelona protagonitzada per Sergi Caballero

  • Estarà en cartell de l’1 al 5 de febrer en el Teatre Principal de València
  • Es tracta d’un text en valencià de Jordi Vallejo dirigit per Cristina Clemente

El Teatre Principal de València presenta de l’1 al 5 de febrer ‘El Test’ una producció de la Sala Villarroel de Barcelona.

L’obra, escrita per Jordi Vallejo i dirigida per Cristina Clemente, està interpretada pel valencià Sergio Caballero, acompanyat per Clàudia Costas, Carme Piojo i David Verdín, amb un espai de Jordi Casanovas.

El dilema que ens planteja ‘El Test’ és «Què escolliries? 100.000 euros ara mateix o un milió d’ací a deu anys?». Així de simple, així de difícil.

Aquest és el dilema al quals s’enfronten l’Hèctor i la Paula -un matrimoni amb problemes econòmics- quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seua actual companya, una psicòloga molt exitosa i mediàtica.

La decisió que ha de prendre el matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant, o esperar deu interminables anys per guanyar deu colps més. El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà a poc a poc despullant les personalitats i els secrets més profunds dels nostres personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Qui sap si per sempre.

Així, l’obra es manifesta com una trama d’embolics i de subtil profunditat psicològica sota un aparent registre costumista que va revelant l’interior de cadascun dels quatre personatges i que els va portant a un carreró sense eixida que acaba autodestruint-los fins a arribar a la sorpresa final, una sorpresa que, tot i que es fa esperar, acaba arrodonint i donant sentit a una trama que els quatre intèrprets no paren de fer atractiva progressivament.

‘El Test’ ha estat representat a la Sala Muntaner de Barcelona amb un gran èxit de públic, que en diverses ocasions va exhaurir les localitats de la sala. Ara, aquest gran èxit arriba a l’escenari del Principal de València, on podrem gaudir de la vivacitat i l’humor del text de Jordi Vallejo, l’àgil direcció de Cristina Clemente i les poderoses interpretacions dels quatre protagonistes.

Ir arriba