Es presenta La Societat Pinkerton Internacional: A la busca de El Papo, una novela que aüna gamberrisme troll i homenages lliteraris.

Es presenta La Societat Pinkerton Internacional: A la busca de El Papo, una novela que aüna gamberrisme troll i homenages lliteraris.

Dos meges es dediquen a profanar la vanitat dels bloguers.

En el seu deliri inventen una pelegrinació a Chiloé, l’archipèlec chilé, que seran els primers en completar.

Esta absurda història és l’excusa per a parlar de l’amistat i per a explorar de  modo caleidoscòpic Chile com a entitat geogàfica i com a element etnogràfic.

 

Sense descuidar els escabuçons en la lliteratura chilena, la reflexió i la busca d’un periodiste que fon una jove promesa de les lletres, Paco Tarazona nos convida en la seua última novela coral a sumergir-nos en un univers que barreja la realitat en la ficció i la broma en la profunditat. L’autor ampra el viage, ancestral element lliterari, per a establir paralelismes entres les cosmogònies i, com ad ell li agrada, afegir elements críptics per a que el llector resolga els enigmes si sap estar atent a les pistes. 

 

El pròxim dijous 20 de setembre a les 19 hores en la Fábrica de Hielo (Carrer Pavia, 37. La Malvarrosa, Valéncia) es farà la presentacióSegons Tarazona: “la meua ilusió és que la presentaciócom la pròpia novela, siga un gran eixercici metalliterari i un gran cant a l’intertextualitat en el que es tracten distints aspectes de la novela en particular i de la lliteratura en general”. 

 

 

Sinopsis: 

Homer i Paco són dos doctors que, espentats pel seu gran amor per la lliteratura i el seu esperit gamberro, comencen a trolejar distints bloguers fins a trobar a Cor VallrancSorpresos per les ínfules de grandea de l’excèntric blogger, comencen a comentar les seues publicacions per a escarni de l’autor de tants destarifos lliteraris. 

Lo que cap dels dos espera és que la seua interacció en el entorn dels bloguers els durà a atravesar mig món a la busca d’un misteriós personageconegut com El Papo, que ells mateixa s’han encarregat de mitificar.  

Paco Tarazona nos descobrix en LA SOCIETAT PINKERTON INTERNACIONAL tot el seu potencial novelístic, en una narració canviant que l’autor va destapant capa a capa, jugant en l’humorl’aventura, la realitat i inclús els homenages lliteraris més inesperats. 

 

Paco Tarazona
Francisco Tarazona i Santabalbina

 

Sobre el autor:

Paco Tarazona i Santabalbina.

Sedaví (L’Horta), 1971

Doctor en Medicina, per l’Universitat de Valéncia, i especialiste en Geriatria. En l’actualitat desenrolla la seua professió en el Servici de Geriatria del Hospital de la Ribera, d’Alzira i és professor contractat doctor en la Universitat Catòlica de Valéncia Sant Vicent Màrtir. Ha segut president de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i és actualment vicepresident de la Societat Espanyola de Fractura Osteoporòtica. 

Ha colaborat en la segona edició del Diccionari Ortogràfic Valencià-Castellà, Castellà-Valencià editat per la RACV en l’any 2004 i en la realisació del Corrector ortogràfic per a la llengua valenciana presentat en l’any 2007 per esta mateixa Institució. 

Colaborà i fon membre del Consell de Redacció de la revista Lletraferit, de la qual fon subdirector entre 2000 i 2002. Ha colaborat també en la revista Lletrafaller  de la que també fon membre del consell de redacció.  

És cavaller de l’Insigne Capítul de l´Almoina de Sant Jordi dels Cavallers del Centenar de la Ploma en Valéncia. 

En motiu de l’eixercici de la seua professió, Paco Tarazona ha publicat múltiples artículs en revistes especialisades internacionals. També ha realisat estudis científiques sobre tractats i personalitats mèdiques valencianes i ha publicat  l’edició i actualisació de Macer, Llibre de les Herbes e les seues virtuts (Col. l’Alfardó de L’Oronella i la Conselleria d’Agricultura, Peixca i Alimentació, 2002), el Regiment Preservatiu e Curatiu de la Pestilència, de Lluís Alcanyís (Col. Clàssics Valencians de L’Oronella, 2007) i l’estudi biogràfic Arnau de Vilanova (Col. Clàssics valencians del Ajuntament de Valéncia, 2009). 

Des de la perspectiva de la creació lliterària ha publicat les noveles Les Taques de Colors (L’Oronella, 2000, Premi Miquel Adlert de Novela de Paterna en 1999) i Primeres Fotos (L’Oronella, 2003); i l’ensaig Quimeres Amprades (L’Oronella-AELLVA, 2005). Ademés té publicada la traducció al valencià de l’obra de Herman Melville, Bartleby, l’escrivent (L’Oronella, 2001). Ha participat també en l’obra colectiva Un oronell l’estiu no denúncia (L’Oronella, 2002).  

Fon nomenat Escritor de l’Any per l’AELLVA en 2003 i ha guanyat els premis: 

Premi Miquel Adlert de Novela, del Ateneu Cultural de Paterna (1999 i 2006), Premi Fede Feases de Novela de El Piló de Burjassot (2002), Premi Extraordinari d’Investigació de l’Ajuntament de Valéncia dels Jocs Florals de Lo Rat Penat (2007 y 2010),  Premi Lletraferit de Relat Eròtic de El Piló de Burjassot i l’editorial L’Oronella (2004 i 2010), Premi Bernat Fenollar d’Agroconte, de El Piló de Burjassot i l’editorial L’Oronella (2008) i el Premi Adlert de Novela dels Jocs Florals de Lo Rat Penat (2010).

 

Ir arriba