L'IVAM presenta la mostra 'La presència i l'absència', inspirada en dos fites de la València republicana

L’IVAM presenta l’exposició ‘La presència i l’absència. Xavier Arenós’

El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, i l’artista valencià Xavier Arenós presenten ‘La presència i l’absència. Xavier Arenós’ amb un recorregut per la mostra.

L’exposició, que es compon d’obres realitzades per l’artista Xavier Arenós (Vila-real, 1968) específicament per a la galeria 6 de l’IVAM, indaga en les ruïnes físiques i psíquiques de dos esdeveniments que van tenir lloc a la ciutat de València quan va ser capital de la Segona República durant la Guerra Civil espanyola, des de novembre de 1936 fins a octubre de 1937: l’Institut per a Obrers i el Pavelló Espanyol per a l’Exposició Internacional de París.

A través de 7 obres i mitjançant l’ús de diferents tècniques, com ara la fotografia, el vídeo, el dibuix i l’escultura, Xavier Arenós pretén indagar en eixos dos escenaris. Dos «llocs de la memòria» que, després de ser traumàticament clausurats pel franquisme, constaten com allò que va ser reprimit o va quedar inconclús perviu entre nosaltres com un fantasma que retorna una vegada i una altra amb noves forces.

– 11.00 hores

– Galeria 6 de l’IVAM. C/ Guillem de Castro, núm. 118. Valencia

Foto: Ivam.es

Ir arriba