775 anys sent valencians

 

Enguany, quan es complixen 775 anys de l’origen del Regne de València, vull fer una crida a tots els valencians per a eixir al carrer, acompanyar la Senyera i demostrar, una vegada més, la solidesa dels nostres principis, dels nostres afectes cap a les senyes d’identitat del nostre poble. Unes senyes d’identitat que hem reflectit, des del consens, en el nostre Estatut d’Autonomia. En les seues pàgines es reflectix el que els ciutadans d’esta terra senten que són i saben que és el nostre territori.

Som Comunitat Valenciana, una comunitat autònoma que creix i es desenrotlla «dins de la unitat de la nació espanyola» amb una identitat única i diferenciada que es nodrix de les qualitats, cultura i història de les nostres tres províncies, Alacant, Castelló i València. Som un poble amb una llengua pròpia, el valencià, i amb una bandera que ens identifica: la nostra Senyera. I n’estem orgullosos.

Això és el que representa per a nosaltres el 9 d’Octubre. La celebració del que hem decidit ser des de fa quasi huit segles. La commemoració, no només de la fundació del Regne de València o de l’aprovació del nostre Estatut d’Autonomia, sinó del que com a societat som i hem aconseguit amb esforç, treball i esperit de superació.

El mateix esperit que està fent possible un canvi de cicle econòmic que, estic segur, desembocarà en una nova etapa de creixement per a la Comunitat i de tranquil·litat per a les famílies. Els valencians sabem eixir endavant i sabem com volem fer-ho. Sabem que l’aposta guanyadora és sempre la que suma i que la divisió només ens fa més febles i vulnerables. Este és el motiu que ens fa unir les nostres inquietuds i pronunciar-nos junts per allò que és important per a la nostra terra, com demostrarem el proper dia 17 pel que fa a l’Acord de la Societat Civil per la Comunitat Valenciana.

Per això convide a la unió, a la celebració pacífica i orgullosa del nostre 9 d’Octubre. Perquè hui sí que celebrem un fet important a la Comunitat. Celebrem el nostre aniversari com a poble amb una història, una cultura, una llengua i unes tradicions compartides. Un sentiment comú que mai no ens ha impedit disfrutar i participar de la riquesa que, com a membres de la nació espanyola, ens oferixen altres territoris i que se suma al nostre bagatge per a caminar, amb més seguretat i fermesa, cap a un futur que és de tots.

Feliç 9 d’Octubre.

Ir arriba