Lo populares denuncian que las políticas de Ribó tienen paralizadas las reivindicaciones de los barrios

9 d’Octubre, fil conductor de la nostra existència com a Poble

Hui, Nou d’Octubre, la nostra ciutat commemora l’efemèride que posa data de naixement al Poble Valencià. Per als valencians del Cap i Casal el nostre dia té una especial importància ja que es commemora el moment precís en què el Rei En Jaume I va arribar a la nostra ciutat. Com a capital, València es reconeix com a dipositària d’una gran responsabilitat, la de ser la ciutat de tots els valencians i totes les valencianes, la de ser l’aparador i el lloc de trobada de totes les potencialitats del nostre poble i la de donar a conéixer el nostre nom i la nostra identitat a tot el món.

Per això, és tot un orgull que els nostres carrers allotgen alguns dels actes commemoratius més emblemàtics de tots els que es realitzaran de cap a cap de les nostres comarques. Entre tots ells, destaca especialment la Processó Cívica de nostra Reial Senyera, acte que simbolitza la unió i la germanor entre tots els valencians, de nord a sud i d’est a oest, per damunt de les diferències d’origen, creença o ideologia; una demostració cívica i multitudinària del nostre compromís amb una identitat, una cultura i una història que fa de fil conductor de la nostra existència col·lectiva i servix per donar-li continuïtat en el temps.

Els valencians i les valencianes comencem una etapa nova. És responsabilitat nostra aprendre de les coses mal fetes del passat per no tornar a repetir-les, encetar nous camins de pau i de concòrdia i assentar les bases d’un nou futur que està per fer. Som conscients que sols des de la unió de totes i tots el nostre poble serà capaç de superar les dificultats que travessa. Per això, les nostres senyes d’identitat, tan preuades, s’han de combinar amb eixos altres valors que sempre han format part de la idiosincràsia valenciana: la cooperació, l’esforç, l’honradesa i la solidaritat.

Tot baix l’empara de la Democràcia i el civisme, tan necessaris en els temps actuals. Tenim el deure de reafirmar la nostra convicció democràtica, la nostra aposta decidida pel diàleg i pel respecte mutu. La democràcia és l’espai on els valencians i les valencianes ens convertim en ciutadans i ciutadanes, en iguals; per això és important que avancem democràticament sempre amb la vocació de millorar la nostra convivència, la cohesió social i la defensa dels interessos i les necessitats que tenim com a poble.

El 9 d’octubre és també un dia per a l’amor. Recordem que no sols commemorem la fundació del Regne de València i el nostre naixement com a poble sinó també el dia valencià dels enamorats. La mocaorà és el símbol de la unió entre persones que s’estimen i les valencianes i els valencians necessitem de molta estima, de molta autoestima, per enfrontar amb força els reptes que tenim i que de segur superarem amb la contribució de totes i tots.

Per això, valencianes i valencians… Ja toca: unim-nos, estimem-nos i celebrem el nostre dia

Joan Ribó, alcalde de València.

Ir arriba