Quique Castelló

Avancem! Equip, país, compromís

Quan vam començar aquest camí de JovesPV-Compromís veniem d’una crisi orgànica per un congrés constituent de Joves amb Compromís frustrat. Teniem el repte de renàixer. I ho anem fent. JovesPV-Compromís va obrir les seues portes a les joventuts de GdC. Ara, GdC ens ha reconegut com a les seues joventuts de referència. I, per això, vull donar-los les gràcies de manera pública i assegurar-los que poden comptar amb mi i l’equip de l’actual coordinadora nacional de JovesPV. Avancem!

Dit això, vull explicar-vos breument algunes coses que han de veure els i les nostres majors i aprendre del seu jovent. Fa poc més d’un any, vam fer un equip de gent procedent de GdC i de l’antic Bloc Jove. Un equip que s’ha anat fent família, amb les seues dificultats però tirant cap avant amb tot. El jovent valencià no estarà ben representat fins que no tinguem JaC i haurem de fer passes, juntes. Fins a eixe moment, el nostre país ens necessita i hem de demostrar que volem construir #MésCompromís.

Jo vaig començar amb açò de la política al meu poble, Almenara, coneixent a gent que treballava amb il·lusió per la seua gent. I no conec altra manera de fer-ho que no siga així: en equip. En aquells inicis vaig conèixer a Fran Ferri, Vicent Marzá, Marta Sorlí i molta més gent. Vaig conèixer, per tant, a un síndic d’un grup del govern valencià, a un conseller, a una candidata a encapçalar la llista per Castelló a les eleccions estatals i a regidors i regidores i alcaldes i alcaldeses d’arreu del País Valencià. Ens ha costat traure el cap moltíssim, hem anat amb molta paciència i hem arribat lluny. Fins al punt, que ara tinc reunions fins i tot amb un diputat a Madrid com ho és Baldoví o amb un eurodiputat com ho és Jordi Sebastià. Inclòs, amb un senador com ho és Carles Mulet. No tindria prou espai en l’article per enumerar tots els càrrecs institucionals i polítics amb els qui abans quedava en una trobada nacional de tardor i ara he de trobar un lloc lliure en la seua agenda. I és que no paren! Però, per a això ens han votat, per a no parar ni un segon. Som el motor del canvi valencià.

Ara, després d’una altra crisi orgànica a Compromís, el seny i el trellat s’ha apoderat de les nostres executives. I, així com llancem crítiques a les direccions també hem d’agrair-los que s’animen a avançar. Perquè açò, gent, és avançar cap a un Compromís unit, alegre i combatiu pel nostre país i per les persones. Tenim un repte, companyes, hem de ser la primera força política al País Valencià i constituir un grup parlamentari propi d’estricta obediència valenciana i liderat per nosaltres, per Compromís. Ambiciós? Sí. Però, és que anem a 1.000 per hora per tal de construir un poble nou, just, digne i lliure. Avancem, sense complexos, cap a #MésCompromís per fer #MésPaísValencià. El projecte és de la gent i de ningú més.

Por Quique Castelló

Ir arriba