Cóm nos afecta l´independencia de Catalunya als valencians?

El Govern catala propon fer -el proxim 9 de Novembre de 2014- la consulta per l´independencia de Catalunya. Tambe Escocia està preparant una consulta per independisar-se del Regne Unit, que tindrà lloc el 18 de Setembre.

Catalunya i Escocia no tenen res a vore. Escocia fon una nacio independent hasda 1707, i mentrimentres que Catalunya no ha segut un Estat, ni politica ni administrativament, mai en la vida. Pero ara, Catalunya aprofita l´espenta escocesa, com ya han fet en unes atres ocasions en les consultes soberanistes de Quebec.

En canvi, Escocia i Valencia si que tenen similituts. Per eixemple, el Regne de Valencia pergue els Furs en 1707, el mateix any que Anglaterra s´anexionà Escocia. Igualment que Escocia, el Regne de Valencia si que ha segut un Estat, en lleis (Els Furs), parlament propi (Les Corts Valencianes), Dret Civil diferenciat, moneda, eixercit, costums, tradicions i llengua propies: El valencià. Per tant, ¿Cóm no ha de ser el valencià una llengua si es fon i es l´idioma d´un Regne?.

Tambe foren contemporaneus (de finals del segle XIII hasda principis de XIV) Francesc de Vinatea i William Wallace (Braveheart). El primer, fon valencià de Morella, Jurat en Cap del Regne, i defengue a Valencia davant del Rei Alfons II, El Benigne, que volia trossejar el regne. Evidentment, els nostres politics centralistes centripets que miren cap a Madrit, i els politics catalanistes centrifucs que miren cap a Barcelona, ya s´han encarregat de que ningu sapia qui es Vinatea, i que desaparega qualsevol referencia seua en els llibres que s´ensenyen en les escoles. El segon, Braveheart, si que se coneix prou gracies a la peli de Mel Gibson.

I a pesar de que Catalunya no ha segut mai un Estat, ni una Nacio, ni res paregut (com si que ho han segut Valencia i Escocia), la burguesia catalana porta mes de 40 anys construint la Nacio Catalana i destruint Valencia. Canviant l´historia, revisant llibres i texts, i hasta adaptant la toponimia, per a cimentar els Paisos Catalans, i subordinar tot lo valencià a Catalunya. Inclus creant partits politics que reben ordens directes d´un despaig de CiU en Barcelona.

Pero no a soles en lo cultural. En lo economic i financer s´ha fet algo paregut. Els bancs valencians CAM i Banco de Valencia han segut regalats a Banco de Sabadell i La Caixa. Igualment, Bancaixa s´ha segut regalat a Caja Madrid, per a tapar forats.

En la planificacio del territori i de les infraestructures tambe s´ha fet lo mateix. Lo que no es radial cap a Madrit, seguix la ruta via Barcelona. Els partits politics valencians «treballen» pel corredor mediterraneu com a unica ruta d´eixida valenciana a Europa, i s´anula el corredor valencià per Arago, cap al cantabric per una branca, i cap a l´Oest Europeu per Somport-Pau-Burdeaux per l´atra.

D´esta manera, l´eixida Europea de Valencia passa SI o SI per Catalunya, i paguem tres peages. El primer el peage es monetari: Per a eixir a Europa els valencians paguem a empreses catalanes uns 15 centims d´euro per km i vehicul. El segon peage es la distancia de mes que estem separats d´Europa, i el tercer peage pel tipo de via i d´infraestructura, que es convertix en temps i problemes llogistics. Barcelona ya està conectada en Europa en ample de via UIC (1435mm), mentres que Valencia continua en ample Iberic (1668mm).  Per a no perdre competitivitat, Valencia hauria d´estar conectada a Europa per ample UIC, per Arago a Europa, i tambe per Catalunya. Tardariem 20 anys en acabar estes infraestructures. S´haurien d´haver començat en els anys 90, ara ya portem retras.

I per acabar, Madrit i Catalunya estàn acabant en l´anima i l´orgull de ser valencians. Valencia ya ha deixat d´existir, ara som es a soles la «Comunitat». Totes les noticies de Valencia que apareixen en els mijos son roïnes. Corrupcio, despilfarro, inclus es crea un programa nomenat Gandia Shore per a desprestigiar als jovens valencians. Pareix, tambe que Jordi Evole estiga mes interessat en mostrar les corrupcions del partits centralistes en Valencia, que les corrupcions escandaloses dels partits centralistes en Andalucia o dels partits catalans en Catalunya. ¿Per que es tapen les corrupteles en Espanya i Catalunya, en informacio negativa de corrupcio valenciana? ¿De l´Ebre cap amunt no n´hi han apartaments en la plaja? ¿Ni politics corruptes? ¿I en Salou o Castelldefels no n´hi han «maquineros» ni «botellón»?

A la fi, crec que Catalunya no s´independisarà d´Espanya. Pero si que crec que per a contentar a Artur Mas, Convergencia i a ERC, Catalunya acabarà per tindre un Estat en totes les competencies. Tambe fiscals, i aixina el Concert Fiscal Català será una realitat.

Per a compensar en tot lo que s´emportarà Catalunya d´Espanya, Valencia tindrà que aportar-ne mes. Aixina anem a perdre competencies, i l´autogovern. Madrit es quedarà en les competencies burocratiques. Per a que els valencians no es donen conte de lo greu que es la situacio, els mijos continuaràn bombardejant-nos en informacions de lo economicament inviable que es el Govern Valencia. Continuaran carregant-se les institucions valencianes, provocant mes forats en els contes, i desprestigiant l´autonomia. Al final, inclus alguns valencians voran que la perdua de l´autogovern es positiva. En esta maniobra entra tambe UPyD, oportunistes al servici de la burocracia centralista.

Barcelona continuarà controlant les arees d´educacio, i cultura construint, des de l´escola, els ficticis Paisos Catalans. I d´aci unes generacions, quan els yayos i els pares que parlaven valencià i tenien un sentiment valencià muiguen i desapareguen, els nets ya no tindran referencia i podran ser catalans de segona, com Tarragona o Lleida. Per sustitucio generacional.

A soles podem parar tot aço, organisant-nos politicament els valencians. Creant i treballant en partits valencianistes, que diguem PROU, com feu Vinatea, i dient com ell li digue al Rei: «Cada un de nos som tant com vos, pero tots junts som molt més que vos»

Ir arriba