Déu dóna pa a qui no té dents

Demane disculpes de bestreta per abordar el mateix tema dos setmanes seguides però no tenia previst quan vaig escriure el meu anterior article que entrevistaren a Carolina Punset en la ràdio i tornara a apujar el pa. Jure que he intentat resistir-me, buscar altres temes més agradables, però esta senyora em pot i al remat he hagut de sucumbir.

¿Que no li pregunten pel finançament i es posa de perfil? Cal tindre molt fotuda la percepció de la realitat per a adoptar una postura tan absurda sobre un tema tan perjudicial per als valencians. La resposta de Carolina va ser per a emmarcar i ser analitzada per les generacions futures com a exemple de polític inepte. Segons la diputada Punset, si preguntàrem a tots els presidents autonòmics, tots es queixarien pel finançament que rep la seua comunitat. Va vindre a dir alguna cosa aixina com que “ens queixem per vici”.

Anem a vore ¿Que no s’ha llegit cap dels molts informes sobre balances fiscal i finançament autonòmic que han sigut emesos en els últims mesos? ¿Que no ha vist que som l’únic territori que sent pobre aporta a les arques de l’Estat més de lo que rep? ¿Que no es dóna compte que ens han estat munyint amb avarícia fins assecar-nos les mamelles i després han seguit munyint-nos? No hi ha cap organisme oficial que s’atrevisca a negar que amb les valencianes i els valencians s’ha aplicat un drenatge econòmic sense comparació en la resta de territoris, però això no li importa massa a la diputada Punset. Per a ella ens queixem perquè som victimistes. Pur vici.

Però lo que em va fer bullir la sang van ser les explicacions que va donar a continuació de negar la necessitat que se’ns compensara per anys i panys de discriminació. Que diu esta senyora que no és moment de reclamar deutes històrics, que cal reivindicar igualtat entre autonomies però no privilegis (privilegis diu, com si fóra un privilegi pregar que deixen de pegar bescollades a la nostra economia), però que cal sufragar els drets bàsics dels ciutadans.

Res, es veu que la intel·ligència s’ha botat una generació. ¿D’on creu esta senyora que ixen els gallets per a sufragar eixos drets? Mentres l’Estat manté un deute històric no reconegut amb els valencians se’ns compensa per mitjà de crèdits del FLA que sí que tenim l’obligació de tornar, aixina que de fer taula rasa res de res.

Hi ha gent que ha dedicat gran part de la seua vida a intentar embastar una opció de centre dreta que lluite pels drets dels valencians i no ho ha aconseguit, mentres que la diputada Punset gaudix (gràcies a pertànyer a eixe partit de teletenda a què pertany) de l’enorme privilegi de representar al seu poble en les Corts i és incapaç de moure un dit per a millorar les seues condicions de vida. ¡Déu dóna pa a qui no té dents!

De propina. Sóc dels que desitja que reòbriguen Canal 9 tan prompte com com siga possible i entenc que els treballadors de l’ens lluiten pels seus drets, però tindria pelendengues la cosa que alguns dels qui van contribuir a convertir la nostra televisió en un femer siguen ara obstacle insalvable que ens impedisca recuperar-la. Els qui heu sigut part del problema, feu-vos a un costat si encara vos queda vergonya.

Ir arriba