La veu dels valencians en Europa

Deya l’atre dia el Vicepresident i Portaveu del Consell, José Ciscar, que la candidatura en la que el Partit Popular es presentarà a les eleccions europees revela “la importància que el PP de la Comunidad Valenciana tiene dentro del PP de España”, al tindre una veu autorisada en el Parlament Europeu com es la del Vicesecretari de Programes del partit, Esteban González Pons, número dos d’Arias Cañete en la candidatura.
La realitat, en tot i aixó, es que el Sr. González Pons traicionà a tots els valencians, junt a Zaplana, quan va vendre la llengua valenciana als catalanistes (creant l’AVL) com a condició per a que CiU recolçara l’elecció d’Aznar com a nou President del Govern d’Espanya. No s’enganyen, eixe es el nostre candidat, que per atra banda, com ya va ocórrer en el repart dels Ministeris, torna a ser apartat de la primera llínea política per Mariano Rajoy. Algú pensa de veres que el Sr. Pons vol anar al Parlament Europeu? De valencianisar Europa des del Partit Popular, pareix que res de res.
Tampóc es que els atres partits coneguts mos vajen a defendre millor. En quant a la candidatura del PSOE, podem afirmar que l’única deferència per als valencians es, precisament el llinaje de la seua candidata, Elena Valenciano, puix dins dels trenta primers llocs de la seua llista a soles n’hi ha un valencià, Enrique Guerrero Salom, que porta, precisament, més de trenta anys treballant a Madrid i que mai ha ocupat un cárrec públic en la Comunitat Valenciana. D’atra banda, tenim a Compromís, encapçalant la “Primavera Europea” junt a una decena de colectius, que, tal i com ha anunciat el seu cap de llista, Jordi Sebastià, ya ha formalisat la seua intenció per a integrar-se en el Grup Verde-ALE la llegislatura vinent en l’eurocàmera, formació que defén l’existencia dels Paisos Catalans i la seua independencia del conjunt d’Espanya; i com oblidar-me de EUPV i de la seua candidata, Marina Albiol, i les seues paraules en les Corts menyspreant les nostres senyes d’identitat: “Som País Valencià, el nostre himne es la Muixeranga i la nostra senyera, la cuatribarrada” o “Tinc senyera on blau no hi ha. Dic ben alt que parle català”.
Pot ser algú pense en votar als nous partits d’àmbit estatal, Ciudadanos i VOX, encara que vullguen, directa o indirectament, el fi de les autonomies. Si estan considerant-ho, els deixe un enllaç a on podran vore com els seus candidats a les eleccions europees, els catalans Javier Nart i Alejo Vidal Quadras, es mofen de la nostra llengua valenciana i d’aquells que defenguem la seua independència respecte del català, http://www.youtube.com/watch?v=jMS3yPikNpo. Pareix que tampóc n’hi ha molt de valencianisme dins d’estes formacions…
I de front a totes estes opcions, i algunes atres, es presenta Proyecte Europa, una coalició composta principalment per les formacions valencianes i valencianistes Acció Nacionalista Valenciana (ACNV), Renovació Política (RePo) i Unió, que deixant al marge les seues chicotetes diferències, han conseguit  unir-se per a construir una alternativa real que defenga els nostres interessos, una veu valenciana que s’escolte ben fort en Europa.
Vicente Boluda
@VBoluda

Los comentarios están cerrados.

Ir arriba