Adriá Jaén

La volta a la península en un poc menys de 700 dies

Enguany estem d’aniversari, al juliol farà dos anys que la militància del Bloc Jove prenguérem la decisió de donar un pas endavant amb l’objectiu d’enfortir Compromís i decidírem apostar per una organització encara més assembleària i democràtica i així vam constituir Joves del País Valencià-Compromís.

A nivell personal, també celebraré enguany la meua decisió de prendre partit en la que ha sigut la primera Coordinadora Nacional de Joves del País Valencià-Compromís puix que gràcies a aquesta decisió he crescut com a personal i com a valencianista. Encara recorde amb tendresa quan en una de les primeres reunions vaig manifestar la meua voluntat d’esdevenir el nou Secretari de Relacions Internacionals de l’organització i esdevenir així, un dels ambaixadors del valencianisme de Compromís. Me’n recorde del primer viatge que vaig fer amb els nervis del novell al País Basc, on vaig poder conèixer la fortalesa i la tradició dels que ja considerelagunak (amics en basc) i, seguidament, em venen al cap la impressionant lluita del nacionalisme gallec, Rosalia i Castelaoi el seu increïble compromís amb el seu país, els aragonesos i la germanor que ens uneix o la valentia del poble català en la seua lluita per la sobirania, sense oblidar els companys gal·lesos i tots aquells pobles que lluiten pels seus drets. De cada viatge, de cada país de la península ibèrica, he conegut una cultura, una llengua, una manera de viure… però tots compartim l’anhel de llibertat, la lluita incansable pel nostre poble i el ferotge combat contra qui atempta contra la igualtat i la democràcia.

En aquests dos anys vos puc dir que el valencianisme s’ha convertit en un referent de gran importància a nivell internacional atès que els valencianistes hem aconseguit que parlar de valencianisme al País Valencià siga parlar d’igualtat, d’esquerres, d’ecologisme, de feminisme, d’assemblearisme i, en definitiva, de dignitat. I vos puc dir, companys i companyes, que de dignitat, els valencianistes i tots els companys i companyes que comparteixen lluita per la llibertat, en sabem molt.

Ha sigut un veritable plaer treballar durant aquest temps per la dignitat del meu país i ha sigut un plaer fer-ho amb persones com l’actual Secretari General Quique Castelló i totes les que han format part d’aquesta coordinadora històrica. Seguisc pensant que Joves del País Valencià-Compromís és una organització exemplar per la seua radicalitat en matèries tan fonamentals com l’assemblearisme, la participació i la democràcia i seguisc dient que aquest valencianisme que estem construint entre totes i tots és un exemple de dignitat i estima per una terra que a poc a poc desperta de la llarga i fosca nit que l’empresonava. Estic decidit a seguir exercint d’ambaixador del valencianisme si així ho decideix la militància i espere comptar amb un equip tan fort com el que hem tingut aquests anys. Joves del País Valencià avança i, consegüentment, el valencianisme també.

Adrià Jaén i Cuenca, Secretari de Relacions Internacionals de JovesPV-Compromís

Ir arriba