Marta Sorlí, Compromís

L’olor del canvi

El País Valencià està canviant, fa olor a nou. Les places i carrers tornen a ser de les persones, tenim els ajuntaments oberts i cada dia s’aturen més desnonaments. Però un olor a sofre busca la forma de tapar l’olor del canvi i de l’esperança. És un regust a ou podrit en un caramel, és l’aire que ens arriba des del govern de Madrid, la contaminació que rebem de les institucions a les que encara s’aferren la colla d’impresentables que tants anys han malbaratat la nostra terra. Allí estan, intentant acabar de salvar els trastos que els queden, volen deslegitima-nos intentant que les nostres polítiques per a les persones fracasen.

No van acceptar que el canvi valencià va arribar al maig. La primavera i les flors van regenerar l’aire i vam aconseguir treure la gent fosca de les institucions demostrant que les coses es poden fer d’una altra manera. I des d’aleshores el govern central s’ha dedicat a posar-nos bastons a les rodes. Per quin motiu sinó no ens deixen portar a persones refugiades?

Però això s’acabarà en breu. Ara tenim l’oportunitat de fer realitat tots els nostres propòsits, tenim l’oportunitat de plantar-nos a Madrid i ser la pedra a la sabata de tots aquells que obliden la nostra terra. Tenim a l’abast de la mà posar els problemes valencians en primera plana de la política estatal. Portarem veus al Congrés i hauran de ser valentes per no permetre que es done viabilitat a projectes que destrossen la nostra terra i menyspreen les comarques de Castelló.

El proper desembre serà el moment en que posarem persones insubmises al Congrés, persones a les que ens coneixeran per representar als nostres pobles. Gent treballadora, persones que anirem a no tindre temps de seure a una cadira.

Hem aprés a distingir i els perfums cars ja no tapen la pudor que desprenen estes panxescontentes. Vull ser la persona que representa les comarques de Castelló com es mereixen: amb fermesa i amb dignitat.

Ara tenim l’aire ple d’olor a canvi, un canvi que es pot fer complet. Allí, al Congrés, farem arribar l’olor a net del País Valencià per tornar-li la dignitat i el protagonisme que mai ens haurien d’haver llevat.

#AnemCapAvant

Per Marta Sorlí. Secretària d’organització de Jóvens de Compromís

Ir arriba