Moviments en el valencianisme polític

 

Si fa unes semanes es presentava en societat Poble Democràtic (POBLE), en un acte on quedà clar que el proyecte te una estructura moderna i consolidada en molta gent jove entre les seues files, ara es el torn de Renovació Política (RePo) i d’Acció Nacionalista Valenciana (ANV), en dos importants compromisos de cara a la societat.

Ahir divendres tingué lloc la presentació d’Acció Nacionalista Valenciana en la seu del Grup d’Acció Valencianista, on el dirigents del partit, Jaume Hurtado, Miquel Real i Boro Vendrell defengueren diverses propostes per als seus votants potencials. Un dels pilars fonamentals, como no, la denfesa de les senyes d’identitat valencianes: la llengua valenciana i la homologació dels seus cursos, sempre en Normes d’El Puig, la Real Senyera Coronada, encara que també defenguen l’utilissació de la senyera del nacionalisme valencià, i la denominació del nostre poble com a Regne de Valéncia.

Pero no a soles es parlà d’identitat valenciana, puix també es varen fer propostes des de l’àmbit econòmic, com exigència d’un Concert Fiscal per al Regne, la modernizació del camp i les infraestructures dels valencians, o la defensa del chicotet comerç; i des de l’àmbit social, on es va defensar una sanitat pública, debades i de qualitat, i unes universitats, instituts i escoles no dogmàtiques sino lliures i plurals. I com no, també paraules dirigides a la regeneració política: polítics no professionals, llistes obertes, primaries i eliminació de la barrera electoral del 5%.

Per atra banda, Renovació Política, que des d’una concepció menys nacionalista, encara que igualment reivindicadora de lo nostre, celebra hui el seu primer Congrés en l’hotel Rey Don Jaume de Valéncia, ab el lema “Renovació Política i Tú”, a on el seu President, Benjamin Lafarga, arropat per la gent del partit, explicarà les raons per les quals els ciutadans em de donar-li la seua confiança.

Al Congrés es tractaran els temes mes candents de la actualitat, com la desocupació, l’economia, la corrupción o la falta de regeneració democrática. També n’hi hauràn atres ponències dedicades a l’agricultura, l’educació, el mig ambient, quefers socials, etc., i on participarà molta gent dels distints àmbits polítics, culturals i socials, com el Centre Democràtic Liberal (CDL) o la Confederació de Partits Independents (CAPI), del que la la propia formació es part activa.

Vents frescos per a un valencianisme polític que vol reinvertar-se i treballar de valent per els valencians. Molta sort!

Ir arriba