Parc Sagunt en el Focus

En maig de 2015 el Consell volia aprobar que Parc Sagunt siga «Enclau Tecnològic de la Comunitat Valenciana», queda ja molt llarga eixa data per tots els canvis polítics i socials que han afectat al nostres territori. Tenim que pensar també que ara que acaba la legislatura de Rajoy tenim que pensar que al Camp de Morvedre i Sagunt no han canviat les condicions laborals, millor dit, l’atur s’ha elevat i no ha tingut cap pla específic al respecte cap a la comarca, ni els retalls, ni la reforma laboral que ha fet el Partit Popular han donat el seu fruit.

Però cal deixar de fer treball? Avui més que mai, des de les administracions han d’apostar per aqueix caràcter emprenedor, per estimular l’activitat econòmica, l’ocupació, el crèdit i les ajudes per a les bones idees propiciant que les empreses reprenguen el seu paper protagonista com a motor de la nostra economia, per a una ciutat com Sagunt, recolzar a les persones emprenedores és clau per a la recuperació econòmica. Perquè la nostra ciutat és un bon exemple de com ha sabut sobreposar-se a les circumstàncies adverses, o no duguem més de 25 anys esperant una reconversió industrial que encara no vem?

Parc Sagunt ha de ser un enclau clau per a poder assentar grans empreses però també per a fomentar la nova economía. Com per exemple la jornada que viurem a València del CEEI Focus Innova Pyme la qual pot permetre l’intercanvi d’experiències que poden convertir-se en l’espurna, en l’inici d’una iniciativa empresarial que es materialitze en el futur. Una cita que es converteix en una gran oportunitat, en un punt de trobada, on emprenedors, empreses, universitats i entitats financeres es donen cita amb un únic objectiu: donar eixida i convertir en realitat les idees. I que millor opció que materialitzar-les en un espai com ara és Parc Sagunt, el que segons alguns seria el parc empresarial més gran d’Europa.

Des de l’administració local cal treballar per a oferir les millors eines a les persones emprenedores de la ciutat. I s’ha de fem gràcies a la implicació de diverses àrees municipals. En primer lloc des de la regidoria de Promoció Econòmica. Però també des de les àrees de Joventut o Comerç.

Apostar per organismes com el CEEI i l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, organitzadors principals d’aquesta cita que està aconseguint que, en els últims anys, siguen cada vegada més les persones que coneixen i es beneficien d’aquest tipus de Jornades i de la labor d’aquestes institucions, és una bona idea ja que el retorn que pot tindre de cara a l’economia dels municipis és molt gran. La nostra ciutat, Sagunt, sempre s’ha definit pel seu dinamisme i el seu caràcter emprenedor. Perquè recolzar als emprenedors ara, és recolzar el futur de Sagunt.

Por Albert Llueca

Ir arriba