#PelBonCamí

Hui comença la campanya electoral. Una campanya de perfil baix, plena d’opcions noves i minoritàries que volen pescar de la circunscripció única. Una campanya que alguns s’empenyen en convertir-la en unes primàries de les pròximes eleccions autonòmiques d’ara en un any. Una campanya on les enquestes admeten que, encara i tot el desgast del partit del govern, els populars tornen a guanyar en comoditat, el PSOE està afonat i amagat, el conglomerat d’IU fa valdré el seu pes en tot l’estat i UPyD cristalitza una sobrevaloració que ningú entenc ni compartix.

I abaixant a les coordenades valencianes, a soles percibim la campanya impulsada pels populars valencians, ja que la resta ni està ni se l’espera… Una campanya protagonitzada per un PPCV que ha territorialitzat el seu programa electoral general, fent-lo proper als anhels i necessitats actuals dels valencians davant la UE. Un discurs dissenyat per Alejandro Font de Mora, traçat per Serafín Castellano i protagonitzat per Alberto Fabra, on fer bandera del valencianisme útil i demostrar l’ambició en l’autogovern de la nostra terra ocupa un paper fonamental. Traslladar el missatge de tindre el clar convenciment què som valencians i actuar en conseqüència.

Per arredonir esta aposta, fins i tot s’hauría de valencianitzar l’eslògan electoral, estrenant Pel bon camí… En la defensa de la nostra terra i en l’orgull de la valencianitat. Un camí en tres directrius clares formadores de la punta de llança de la política valenciana: l’aposta del Corredor Mediterrani ferroviari cap a Europa, la reclamació d’un nou finançament autonòmic just i equitatiu reparador del dèficit històric patit i la reivindicació de l’aigua per a tots recuperant el Pla Hidrològic. El nostre trident propi, la santa trilogia valenciana.

La pedra angular radica en la revitalització de la nostra identitat i la reafirmació de la nostra modernitat. Esta conjunció reconeixent la nostra història i cultura pròpia i apostant pel nostre futur com a societat avançada hauria de configurar el posicionament clar i ras de la política valenciana en majúscules. Reivindicant la parcel•la que ens pertoca i restituint el nostre valor com a poble al llarg de la història… Els valencians hem estat a un primer nivell espanyol i europeu des del segle XV i hem de reprendre eixe pàlpit d’una nova renaixença valenciana possible…

Mentres uns atres continuen enrocant-se fora de joc, encabotant-se en allunyar-se del sentir dels ciutadans, sempre fugint de les inquietuds i necessitats de les persones que conformen la nostra terra, nosatres hauríem d’apostar per recuperar la nostra identitat de manera tangible. L’esfera simbòlica és ben important per a combatre la desafecció ciutadana al voltant d’una política valenciana de promoció del nostre autogovern. Contra el desinterés civil, les institucions valencianes han de reivindicar allò que ens pertoca i reconéixer el valor de lo nostre. Orgull propi i projecció exterior, l’estratègia dual necessària per a la nostra terra.

President Fabra, ara toca començar una etapa de lideratge. Ara toca apostar pel futur de la nostra gent, per la consolidació de la nostra societat. Defensa a ultrança d’un nou model de finançament que acabe en la discriminació secular d’este poble; aposta per les inversions en infraestructures productives, educatives i sanitàries i pels sectors productius en especial el turisme i l’agricultura; compromís per la regeneració democràtica i pel govern obert i transparent; armonització legislativa i simplificació del nostre sector públic; defensa de totes i cadascuna de les polítiques socials… Això és anar pel bon camí, el camí del futur de la Comunitat Valenciana.

Lluís Bertomeu
@lluisbertomeu

Ir arriba