Quique Castelló

Recordeu… que tornem a somriure!

Aquesta setmana s’hem alçat dels nostres llits amb un nou escàndol de corrupció protagonitzat per un partit podrit, un partit imputat al complet a nivell Estatal, una banda criminal en totes les lletres. Per a quan la seua dissolució? Per a quan la seua il·legalització? Venien amb la cançoneta de què anàvem a acabar amb les falles, la paella i nosequemés. En una mà feien onejar la bandera, aprovaven una llei de senyes d’identitat que dividia la societat valenciana i ens posaven l’etiqueta de “traïdors de la pàtria” a qui no pensava com ells. Hi ha per escriure una novel·la d’aquelles de la màfia, de gàngsters, de crims… o una de “Torrente”. Tot per l’aire!

Aquesta és la història d’un home que afirmava “yo no vine a la política para ganar dinero, yo ya era rico”. Alfonso Rus ha sigut un destacat polític valencià. Permeteu-me que matitze: lamentablement, destacat polític valencià. Jo el vaig conèixer per mitjà d’un video en el que Rus afirmava: “els vaig prometre la platja i va i s’ho creuen i me voten! seran burros!” Alcalde de Xàtiva, President de la Diputació de València i què més? Llavors, un fort poder intern a través de pressions a saber de quin tipus. I, és que Alfonso Rus tenia tan de poder que va arribar a disputar-li el lideratge a Alberto Fabra. Val, ho se. Fabra no era un gran líder. Però, era el seu líder. Estem davant d’una autèntica banda criminal. Ara, ha sigut un dels detinguts després de l’última gran investigació que coneixem al PPCV. A banda, ens queda per conèixer el negoci de l’Ajuntament de València en època de Rita. Sort que ara tenim a un alcalde com Joan Ribó que cada dia que passa dignifica un poc més la política valenciana.

Al que anàvem, Rita i Rus tenien una estreta relació. Rita està en el punt de mira de l’investigació. L’ex-alcaldessa de València ara és Senadora. Per tant, és aforada. I ara què? Ara que done la cara, que siga valenta i done la cara. Recordeu allò de “qué hostia, qué hostia”? L’hòstia la que ens han pegat als valencians i les valencianes durant tots aquests anys. Gürtel, Brugal, Nóos…  i ara ens descobrim que els col·legis de Ciegsa van costar més del doble que si els havera adjudicat Conselleria. L’encariment de les obres per la intervenció, més els interessos, va elevar el cost fins a 1.129,1 milions. Per si fos poc, esclata el cas de corrupció dins d’Acuamed. És vergonyós. És insultant. Volieu caldo? Doncs ara tenim notícies d’una “macrorredada contra el PP en la Comunidad Valenciana”. El “cas IMELSA” ha explotat i per davant s’ha emportat a tot un recull de gentola que ha governat d’una manera o altra el nostre país, les nostres ciutats o els nostres pobles. Aquesta gent només entén de xarxes clientelars. Són uns autèntics gàngsters. Uns criminals. Una xarxa mafiosa amb totes les lletres. Vergonya, cavallers, vergonya.

Quan us parlàvem de la necessitat de recuperar les institucions per a la gent, de recuperar pam a pam el país i de fer fora la màfia ens referíem a llevar-se de damunt tots aquests anys de desvergonya d’un partit podrit, d’un partit imputat per complet, d’una banda criminal organitzada. No són 4 pomes podrides, és el cabàs sencer. Recordeu aquestes imatges de les últimes setmanes, recordeu aquestes notícies nefastes, recordeu on ens han portat aquesta colla… però, per damunt de tot, recordeu que tornem a somriure.

Artículo de colaboración de Quique Castelló

 

Ir arriba