Recuperar la reivindicació

Hui commemorem el 25 d’abril, dia de les Corts Valencianes, fita de la pèrdua de les llibertats del Poble Valencià, data de la Batalla d’Almansa al 1707… La desfeta de l’antic Regne de València, de la qual encara no ens hem recuperat… I sinó que li ho diguen a la nostra identitat pròpia… L’esfera simbològica i institucional sempre ha segut fonamental en política, i més encara en estos temps de crisi i retalls, quan a soles pareix que parlem d’economía, de dèficit, de desocupació… I tant que és important la situació social i econòmica de la nostra societat, i més encara de la valenciana en particular, denunciant en este sentit l’infrafinançament que la nostra terra està patint durant dècades… I ja sabem que sense finançament just no és possible l’autogovern necessari…

Però aprofitant esta efemèride històrica i patriòtica, toca reivindicar el valor de la política en majúscules, i més encara recuperar la passió pel servici públic i la defensa dels interessos propis. La ciutadanía està òrfena de referents que aporten il•lusió i imatge de compromís i valentía… la desafecció en els polítics es trenca quan s’escolta un llenguatge clar i proper, i quan se parla d’allò què afecta vertaderament al poble… I per estes lares necessitem referents irrefutables en estes lides. Com a nous palleters emergits, clavant la pica en Flandes o en Moncloa i agarrant la defensa dels interessos de la nostra terra i la nostra gent sense complexes. I davant de tots, siga Madrid o la UE… la Cospedal, Rubalcaba o la Merkel.

Hui toca denunciar la situació dramàtica i d’emergència que patix la Comunitat Valenciana en el seu finançament injust, i clamar davant Rajoy per a fer visible la situació funesta en la que es troba la nostra terra. Som l’única autonomía que, encara tenint una renta per càpita inferior a la mitjana, patix un saldo fiscal negatiu aportant diners a la resta de territoris, en volta de rebre allò que ens correspon. Portem una dècada rebem un finançament deu punts per baix de la mitjana, una discriminació insuportable. I ho hem de tindre clar i denunciar allà on siga… els valencians som invisibles, no se fem valdre, i això s’ha d’acabar!

La Comunitat Valenciana està sent tractada de manera injusta, especialment maltractada en finançament autonòmic i inversions de l’Estat. I això s’ha de reivindicar. I el President Fabra ho ha de fer, de manera directa, diàfana i contundent… com també al respecte del nostre dèficit hídric i la necessitat de la millora de les nostres infraestructures… Aigua per a tots i corredor mediterrani ja! Sense complexes ni falses polèmiques, plantejant una gran aliança mediterrànea pel finançament, l’aigua i les infraestructures. La santa trilogía que marcarà el futur de tots els valencians. La passió per la defensa de la personalitat i els interessos del Poble Valencià.

Lluís Bertomeu
@lluisbertomeu

Los comentarios están cerrados.

Ir arriba