Sergi Moyano, grup JovesPV-Compromís

Sense grup propi i humiliats

Per Sergi Moyano. Joves País Valencià (Joves PV) – Compromís

 

Aprofitant estos dies de “pactes” entre les diferents opcions polítiques estatals, estaria bé que es parlara sobre el paper dels valencians en este canvi polític, perquè sembla que ací els únics despatxos que importen són els que són a Madrid. O com a molt els de Madrid i Barcelona (per allò del “desafío soberanista”). I estaria bé parlar sobre el paper que tenim els ciutadans i ciutadanes del País Valencià en la formació de govern a l’Estat, els quals acostumem a ser invisibilitzats per uns i per altres.

Hem vist com el partit que s’autodenomina Partit Socialista Obrer Espanyol, en un camí cap al suïcidi polític, ha pactat amb la dreta espanyola, el Partit Popular i Ciut(d)adan(o)s, i hem observat com oblidaven la “Unidad” d’allò que anomenen Espanya.

Ja està el Congrés presidit. Però es posaran també d’acord per escollir president del govern? S’esdevindrà, finalment, eixe pacte “progressista” i “d’esquerres” que ens havia venut Pedro Sánchez? Hi haurà eleccions anticipades? Són qüestions que totes i tots de veres ens preguntem, i que ens els mesos vinents totes i tots sabrem la resposta.

Al País Valencià, la coalició electoral Compromís-Podem-ÉsElMoment ha obtingut 9 diputats, els quals aspiren a conformar el primer grup valencià propi al Congrés dels Diputats de Madrid. PP, PSOE i Ciudadanos ja han afirmat que no ho permetran.

El Partit Popular va posar pels carrers de les ciutats valencianes alguns cartells, en “valencià”, on posava ‘Espanya “en sério”’. Quan ho vaig veure em vaig preguntar si és que el que havia escrit el cartell no havia anat a l’escola.  Però bo! Si açò ve del PP… M’ho crec!

I dic tot açò perquè em sembla que, una altra vegada, ens han humiliat com a poble, i és que, dins de la seua lògica d’estat-nació i de nacionalistes i no nacionalistes, no entenen que el nostre país, i molts altres que formen part d’este Estat, puguem tindre un grup propi que li pose veu als problemes dels valencians i les valencianes i defense els interessos del nostre poble.

I és que és això el que li molesta al PP (i als altres partits del “bloc constitucionalista”): la plurinacionalitat i la diversitat. Ha de quedar clar que no és un atac a Compromís-Podem, és un atac al País Valencià. De cap manera podem permetre’ns el luxe de quedar-nos, una altra volta, sense grup i exclosos del Congrés espanyol, perquè el nostre poble necessita una empenta, necessita un finançament just, necessita tindre veu. I és que els diputats del PP i del P(SO)E quan han arribat a Madrid s’han oblidat d’on venien i han sigut fidels a les polítiques antivalencianes realitzades pels seus governs. I, ja sabeu, com deia el gran Raimon, “qui perd els orígens perd identitat!”

Si prou han estat els anys i panys d’humiliació contínua al nostre poble, ara toca dir la nostra. I, per reivindicar el nostre país, hem de confiar amb els diputats i diputades de Compromís-Podem, perquè junts podrem arribar més lluny.

Som un poble digne! Fem-nos respectar!

I, com diu el nostre Secretari General, Quique Castelló: AVANCEM! “En sério”.

 

Ir arriba