Roberto Bautista Agut conquista Doha, els reixos del deport valencià

Roberto Bautista Agut conquista Doha, els reixos del deport valencià

Roberto Bautista Agut ha guanyat hui la final del Qatar ExxonMobil Open contra Tomas Berdych (6-4, 3-6 i 6-3) i alça el primer títul de 2019 

El valencià de Benlloch, Roberto Bautista Agut, ha completat una semana triumfal en Catar al guanyar el Qatar ExxonMobil Open i sumar el nové títul de la seua dilatada carrera professional. Ahir, com ha publicat Valéncia News en la crònica de les semifinals, Bautista Agut guanyà en tres sets a Novak Djokovic, i es convertí en u dels pocs jugadors professionals en derrotar en dos ocasions al serbi mentres ostentava la condició de número u.

En el dia de hui, la final començava be per a Roberto Bautista, a l’anotar-se la primera mànega (6 per 3). No obstant, el resultat no traduïx l’esforç del valencià. En el joc del 1 per 1, hagué de guanyar  un a dos, deuce en anglés, i en el joc del 2 per 2, també a la treta, hagué de salvar una pilota de break. El partit estava prou igualat i els dos jugadors tractaven de trobar el taló d’Aquiles de l’adversari sense trobar-lo en èxit. De fet, hauríem de esperar al sèptim joc del partit per a vore com el valencià trencava el servici al chec. Per primera volta per davant en el partit, en el chec a la treta, Bautista Agut tingué dos pilotes de set durant el nové joc, i una atra en el deuce, pero Berdych es defengué en fermea i fica el 5 per 4 en el marcador. Este contratemps no mermà la convicció del valencià i, en el joc següent, una sòlida treta li permeté fer-se en la primera mànega.

 

 

El partit no tenia res a vore en el dia anterior. La semifinal mostrà un tenis exquisit, digne d’una final de Grand Slam.

El partit decisiu fon diferent, manco plàstic pero en molta emoció gràcies al gran ofici dels dos rivals, especialistes en pistes ràpides en moltes hores de vol. No obstant sí s’han de destacar dos jugades molt ovacionades pel públic, abdós guanyades pel valencià: la primera una contradeixada en el joc del 2 per 1 i la segona, en el val per 15 del 5 per 4, al salvar el el valencià tres smash i concloure el punt en una contundent pilota que botà sobre la mateixa llinea.

El vent pareixia bufar de cara a Roberto Bautista i els assistents hispans mostraven les seues banderes en eufòria.

El vent pareixia bufar de cara a Roberto Bautista i els assistents hispans mostraven les seues banderes en eufòria. Pero hem de recordar que estem a la vora del desert i ací són freqüents els espillismes. El chec tirà d’ofici, de pundonor i va traure la garra. La seua treta superà el 205 km/h en vàries ocasions i pujà en més freqüència a la ret. D’esta manera Berdych salvà el primer joc del segon set. Bautista no s’immutà, segur de les seues fortalees mantingué el seu joc segur i en la treta del 1 per 1, conseguí el seu primer punt directe des de la treta. A continuació Berdych volgué demostrar que ell també podia ferir en força i empata a número de aces.

 

Possiblement la clau del seu èxit haja segut mantindre’s fidel al seu guió en la precisió d’un rellonge suís

El chec sabia que havia de guanyar la mànega, si volia tindre opcions de guanyar el torneig, i chafà en més presència la zona pròxima a la ret. De fet, li trencà el servici al valencià en el següent joc i, ya de nou a la treta, guanyà el joc en blanc. Bautista continuà demostrant seguritat i solidea des del fondo de la pista i mantingué el servici en els jocs del 4 per 2 i del 5 per 3, abdós en blanc. No obstant, i a pesar d’intentar-ho en corpenta, especialment en l’últim joc del set, no va poder trencar-li el servici al chec i este es va fer en la segona mànega.

Empatats a u, Tomas Berdych ixqué creixcut a pel set final. Un numerós grup d’aficionats checs l’aplaudien des de la grada i això li donà ales. De fet, el chec dispongué d’un primer punt de trencament que salvà ràpidament el valencià per a ficar-se per davant, 1 per 0.

El partit continuava igualat i abdós jugadors protegiren les seues respectives ferides fins al 3 per 1, quan el valencià es ficà per davant aprofitant vàries dobles faltes del chec. Ademés l’agressivitat de Berdych, pujant constantment a la ret, no era tan resolutiva i el valencià la contrarrestava en una serena fermea farcida de constància espartana.

 

 

Possiblement la clau del seu èxit haja segut mantindre’s fidel al seu guió en la precisió d’un rellonge suís, obedint ad este pla, Bautista es ficà 4 per 1, salvant un punt de break. El públic ya donava per feta la victòria del de Benlloch, especialment quan en el següent joc es fica en un val per 40 a favor. Molts ya apuntaven el 5 per 1 en les seues notes pero el chec, fent gala de sanc gelada, forçà un a dos i pujà el 4 per 2 al marcador. Bautista no se vingué avall i demostrà que ell també sabia mantindre els nervis templats i salvà dos boles de trencament, 5 per 3.

El partit s’aproximava a la fi pero Berdych no volia tornar a perdre una final d’este torneig sense lluitar i salvà la seua treta. Aixina el marcador quedava en un ajustat 5 per 4. El valencià no va cedir a la pressió i tancà el partit en un joc en blanc.

D’esta manera sumava un nou torneig ATP al seu palmarés i oferira uns excelents reixos al deport valencià.

 

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

 

BERDYCH                                                          BAUTISTA AGUT

3                                                Aces                                                    5

3                                                Dobles faltas                                     0

62%                                          Primer servici                                   71%

1/6 (16%)                                Punts de break                                   2/8 (25%)

39/51 (76%)                           Punts de primer servici                    43/60(72%)

16/31(52%)                             Punts de segon servici                     16/25 (64%)

 

*Per Francisco Tarazona i Santabalbina,  enviat especial de ValenciaNews en Doha

Ir arriba