Roberto Bautista Agut remonta el set advers inicial i demà jugarà la final del Qatar ExxonMobil Open - Foto Paco Tarazona Enviat especil en Doha

Roberto Bautista Agut remonta el set advers inicial i demà jugarà la final del Qatar ExxonMobil Open

El valencià de Benlloch, Roberto Bautista Agut, ha guanyat hui a Novak Djokovic (3-6, 7-6(6) i 6-4) en les semifinals del torneig catarí i jugarà demà contra Berdych en el partit definitiu per a la consecució del títul. 

Despuix de véncer ahir en un gran partit al tres voltes guanyador de tornejos de Grand Slam, Stanislas Wawrinka, el valencià ha ratificat hui el seu gran moment de forma classificant-se per a la final al guanyar a l’actual número 1.

El partit no començà be per als interessos del de Benlloch. En el segon joc, Bautista Agut vea com el serbi li trencava el servici en el deuce, per a, posteriorment, ficar-se en un 3-0 en el marcador.

A partir d’ahí, el valencià no va tornar a perdre cap de joc des de la treta, encara que en el 5-3 va haver de salvar un atre deuce. En esta mànega Bautista Agut no va poder ficar en perill la potent ferida d Djokovic, qui acabà el partit en nou aces, a pesar d’exhibir un joc consistent, en un exquisit toc de bola, una gran seguritat en la treta i, sobretot, una gran fortalea psicològica; la qual seria decisiva en els moments fonamentals del partit.

Roberto Bautista, el teniste naixcut en Benlloch tornà a la pista en la lliçó depresa

Roberto Bautista, el teniste naixcut en Benlloch tornà a la pista en la lliçó depresa. Començà traent per a guanyar el primer joc en molta solvència, com també faria en els restants jocs en els que li tocà ferir en la segona mànega. Per la seua banda, el serbi començava a fallar en la treta i va haver de salvar fins a en quatre deuces. Bautista Agut tingué tres pilotes de set: la primera en el joc que acabà  en el 5-5 i les atres dos en el joc del 6-6.

L’última de les dos casi li dona la victòria parcial en una deliciosa deixada, la qual únicament el tens extrem de la ret evità que caiguera en el camp del serbi.

Qualsevol teniste podria haver-se afonat psicològicament despuix de perdre tres boles de partit

Qualsevol teniste podria haver-se afonat psicològicament despuix de perdre tres boles de partit. Ademés Roberto va vore com tampoc podia reclamar l’ull de falcó en una pilota dubtosa, a l’haver consumit les tres opcions reglamentàries.

Qualsevol d’estes circumstàncies hauria convertit el tie-break en un passeig triumfal si el serbi haguera jugat contra qualsevol atre rival. Pero el valencià està fet d’atra pasta i es mostrà ferm en la mort súbita, sòrt en la que tornà a deixar escapar una pilota de set, abans de fer-se en la segona mànega.

El set definitiu començà de la millor forma possible.

El de Benlloch li trencava el servici al serbi i en pocs minuts es ficava en un 2-0 en el marcador, a partir d’ahí els dos tenistes mantigueren les seues tretes, encara que de nou Djokovic, qui donava signes de desesperació trencant una raqueta, patia dos deuce que finalment caigueren del seu costat sense que en cap moment amenaçara el servici d’un Bautista Agut que acabaria guanyat la tercera tanda per 6-4.

En l’atra semifinal el chec Tomas Berdych guanyà a l’italià Marco Cecchinato per 7-6(6) i 6-3 i jugarà demà pel títul contra el valencià .

 

 

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

 

Djokovic                                                    BAUTISTA AGUT

9                                                   Aces                                               7

3                                                   Dobles faltas                               0

73/114 (64%)                            Primer servici                              67/88(76%)

38/41 (93%)                              Segon servici                                21/21

100                                             Punts guanyats                            102

2/4 (50%)                                 Punts de break                             2/8 (25%)

49/73 (67%)                             Punts de primer servici             53/67(79%)

24/41(63%)                              Punts de segon servici                10/21 (48%)

 

*Per Francisco Tarazona i Santabalbina,  enviat especial de ValenciaNews en Doha

Ir arriba