Valencianews reclama una calle para Anfós Ramon y Simó Santonja

Valencianews pone en marcha desde este miércoles una iniciativa para reclamar que el Ayuntamiento de Valencia conceda una calle a Anfós Ramon y otra Vicent Lluís Simó Santonja, referentes de la sociedad valenciana del siglo XX.

Ambos, fallecidos a lo largo del año pasado, representan la defensa firme de lo valenciano, tanto en cuestiones socio-políticas como lingüísticas.

Anfós Ramon i García, natural de Valencia, desarrolló toda su carrera literaria en lengua valenciana. De formación autodidacta, dejó un legado de más de una veintena de obras, la mayoría de ellas de poesía. Su trabajo, de enorme influencia entre los autores de la época, le valió la consecución de numerosos premios y galardones, entre los que destacan varias Flors Naturals de Lo Rat Penat.

Llegó a ser vicepresidente de dicha institución y formó parte de varias redacciones periodísticas, siendo una de las alma mater del desaparecido diario Al Día.

Vicent Lluís Simó Santonja, natural de Alcoy, se hizo notario de Valencia en 1988 y fue presidente del gremio a nivel europeo. Escritor, catedrático universitario e investigador, fue vicepresidente de Lo Rat Penat y Decano de la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV). Su obra literaria trasciende el ámbito jurista, con trabajos de gastronomía, narrativa, ensayo y poesía. Escribió más de 300 artículos en prensa y un centenar de libros.

Férreo defensor de la lengua valenciana, se negó a formar parte de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Valencianews hace un llamamiento a toda la sociedad valenciana para sumarse a esta reivindicación, a fin de honrar a dos figuras imprescindibles de nuestra cultura.

 

Valencianews posa en marcha des d’este dimecres una iniciativa per a reclamar que l’Ajuntament de Valéncia concedixca un carrer a Anfós Ramon i una atra Vicent Lluís Simó Santonja, referents de la societat valenciana del sigle XX.

Abdós, fallits a lo llarc de l’any passat, representen la defensa ferma de lo valencià, tant en qüestions soci-polítiques com a llingüístiques.

Anfós Ramon i García, natural de Valéncia, desenrollà tota la seua carrera lliterària en llengua valenciana. De formació autodidacta, deixà un llegat de més d’una vintena d’obres, la majoria d’elles de poesia. El seu treball, d’enorme influència entre els autors de l’época, li va valdre la consecució de numerosos premis i guardons, entre els que destaquen divereses Flors Naturals de Lo Rat Penat. Aplegà a ser vicepresident de dita institució i va formar part de diferents redaccions periodístiques, sent una de les ànima mater del desaparegut diari Al Dia.

Vicent Lluís Simó Santonja, natural d’Alcoy, es va fer notari de Valéncia en 1988 i fon president de l’associació europea que els agrupa. Escritor, catedràtic universitari i investigador, fon vicepresident de Lo Rat Penat i Decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). La seua obra lliterària transcendix l’àmbit juriste, en treballs de gastronomia, narrativa, ensaig i poesia. Va escriure més de 300 artículs en prensa i un centenar de llibres. Férreu defensor de la llengua valenciana, es va negar a formar part de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Valencianews fa una crida a tota la societat valenciana per a sumar-se a esta reivindicació, a fi d’honrar a dos figures imprescindibles de la nostra cultura.

HOMENAGE

El pròxim dia 9 de març de 2015, dilluns, a les 19.30 h. en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia, se celebrarà un acte d’homenage en recort del poeta ANFÓS RAMON I GARCIA (1924-2014) en el seu nomenament com a PROHOM, reconeiximent este que concedix la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes ad aquells personages que  s’hagen destacat a lo llarc de la seua vida pels servicis prestats als Regne de Valéncia

Ir arriba