El Consell recolza la implicació rècord dels pescadors en la recuperació de tortugues marines

El Consell recolza la implicació rècord dels pescadors en la recuperació de tortugues marines

  • Les campanyes de conscienciació obtenen més resposta que mai amb el lliurament de 72 exemplars atrapats en 2016 de forma accidental
  • El secretari autonòmic d’Agricultura ha participat en el lliurament de premis organitzada pel Parador del Saler, l’Associació Xaloc i la Fundació Global Nature

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha participat aquest matí a l’acte de reconeixement als pescadors professionals que en 2016 van lliurar alguna tortuga marina per a la seua recuperació, en el qual, a més, s’ha lliurat un premi especial als tres que més exemplars van rescatar el passat any. Les campanyes de conscienciació que es realitzen des de la conselleria han obtingut una resposta rècord per part dels pescadors professionals de 30 embarcacions, que han lliurat 72 exemplars en 2016. L’anterior màxim estava en 2007 amb 40 exemplars.

En l’acte, organitzat pel Parador del Saler, l’Associació Xaloc i la Fundació Global Nature, s’han alliberat dues de les tortugues marines lliurades pels pescadors i revitalitzades en l’Àrea de recuperació i conservació de fauna marina (ARCA del Mar) del Oceanogràfic de València. En el moment que una tortuga marina és atrapada per les arts de pesca de manera accidental, els pescadors avisen de la seua captura a la Generalitat través del 112 o a les confraries per mitjà de les seues emissores.

La Universitat de València, que coordina la xarxa d’avaraments de la Comunitat, activa el protocol de recollida de l’animal i personal del Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler, dependent de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Desenvolupament Rural i Canvi Climàtic, els arreplega en el port. Les tortugues són traslladades posteriorment a l’ARCA del Mar del Oceanogràfic per a restablir-les de les seues dolències.

Ir arriba