La Llotja, el museu històric i les Torres de Serrans lideren l’increment de visitants durant l’any 2016

La Llotja, el museu històric i les Torres de Serrans lideren l’increment de visitants durant l’any 2016

  • La Llotja, el Museu Històric de València i les Torres de Serrans lideren l’increment de visitants en 2016, segons ha informat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de València de continuar atraient la ciutadania als monuments i als museus de la ciutat. El cas més singular és el de la Llotja, que en el darrer any ha superat el mig milió de visitants amb un increment total d’un 18,8 per cent

503.274 persones visitaren en 2016 la Llotja, “un dels majors tresors patrimonials de la ciutat de València que continuem posant en valor”, ha afirmat Tello, qui ha destacat l’increment de la venda d’entrades individuals en més de 35.000, al temps que també ha augmentat la presència d’estudiants i col·lectius.

L’increment de visites al Museu Històric de la ciutat és encara major en termes relatius, donat que ha registrat un 36,24 per cent més de visitants en arribar fins els 103.923; pel que fa a les Torres de Serrans, 175.375 persones les han visitades, 16.000 més que un any abans.

Tello ha explicat que “hi ha tot un seguit de mesures que estem implementant per atraure la ciutadania al nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Estem planificant amb el focus posat en la gent i plantegem la realització d’exposicions, de concerts, d’iniciatives com la Nit dels Museus o directament amb una política de portes obertes, com al cas del Museu Històric, o la setmana en què la Llotja complia 20 anys com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”.

A més, la tinent d’alcalde delegada de l’Àrea de Cultura ha destacat la necessitat de seguir treballant per la dignificació dels nostres espais culturals i per facilitar la seua visibilitat a la ciutadania. «La intenció de la Regidoria és la de posar molts esforços en el desenvolupament d’accions comunicatives que permeten donar a conéixer el nostre ric patrimoni cultural», ha afegit.

Un any de la conversió per a vianants de l’entorn de la Llotja

La gestió cultural ha estat complementada per unes altres mesures realitzades pel Govern de la Nau amb l’objectiu d’aconseguir un entorn més amable per al patrimoni de la ciutat. Precisament hui es complix un any des que es posara en marxa la conversió blana per a vianants de tot l’entorn de la Llotja i dels Sants Joans, que va incloure tant la plaça del Mercat com els carrers de les Danses, de la Llotja i de Bosseria.

L’actuació de la Regidoria de Mobilitat Sostenible va suposar la dignificació d’un espai per on passaven diàriament més de 6.200 vehicles, segons el darrer registre de 2001. Amb eixa actuació també es va afavorir la mobilitat dels vianants. Una vegada realitzada i consolidada, la Generalitat, en coordinació amb l’Ajuntament de València, va encetar un procés participatiu supervisat pel Col·legi d’Arquitectes de València per a la posterior elaboració del projecte arquitectònic per reurbanitzar eixe mateix entorn i la plaça de Bruges.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible realitzarà una festa el proper dia 11 a la plaça del Mercat per celebrar l’aniversari de la conversió per a vianants d’eixe entorn. Ho organitzarà amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants del Centre Històric i l’Empresa Municipal de Transport.

«Cal que abordem amb un prisma més gran, la posada en valor del nostre patrimoni cultural. En este sentit, accions ja iniciades com el procés de conversió per a vianants de l’entorn de la Llotja són de gran ajuda», ha afirmat Tello.

Ir arriba