Mare de Deu dels DesAmparats

Mare de Déu dels DesAmparats

La catalanisacio de nostres tradicions, i la mania per impondré la seua ideología hui li ha tocat el torn a nostra patrona del Regne i de la Ciutat, la Mare de Deu dels Desamparats, i dic DesAmparats i no Emparats ( terme catala). 

Llamentem que el tapiç de flor d’enguany de la Mare de Deu dedicat a Sant Vicent i al pare Jofre, que va fundar la primera institucio mental del mon, en el centre de l’image porte una inscripcio en CATALA. 

Un “amb Val(è)ncia” en veu de En Valéncia. 

 

Nos llamentem i anem a demanar el mateix dilluns per registre general d’entrada qui es l’autor de tal desficaci, per si es un “erro” incomprensible de l’empresa que ha confeccionat el tapiç o si es un encarrec del propi consistori quees a la fi qui  paga el tapiç a través de la Regidoria de Cultura Festiva de Pere Fuset ( Compromis). Ya que pareix el terme valencià de qui paga mana, es dona en molta  asiduitat en les nostres institucions. Recordeu que el terme “amb” es catala, en Valencià es EN ( per eixemple estic EN tu). Tambe recordem que el terme correcte es Valencia sense accent o en accent tancat, mai obert. 

 

Ahir mateixa Pere Fuset dia que estarà hui junt a la Mare De Deu dels DesAmparats pero des del carrer…encara que mai se l’ha vist en celebracions, perque diu que es “laico” pero sí que va fer el discurs del Prego de la Semana Santa Marinera este passat any, pero va dir, que per que es algo que va arrelat en el Maritim i es una “tradicio” i que pensaba no tenia contingut religios… 

Pareix que el representar a la Ciutat a l’alcalde i al regidor se la ventila prou fluixa, fugint de les seues obligacions. Entre esta polémica i la de que ha imposat una dansà fallera i una atra “professional” pareix que el Regidor i President de JCF expulse a les falles com apestades, quan son les que han ficat en valor esta tradicio de la Dansà a la Mare de Deu. 

Massa politica està clavant Fuset i Ribó, un consistori que diu fuig de les actuacions politiques en el mon cultural i festiu de la Ciutat, pero li agrada massa ficar mà en elles. ¿Enguany tornaràn a deixar ala Fallera Major sense petals per a tirar a la Mare de Deu?¿Tornarà Ribo a no acodir a CAP acte de la patrona de tots els valencians?  

Creguem que la laicitat no es correspon en la falta de respecte, i en el carrec va implicit la representacio municipal i el respecte a les tradicions, t’agraden o no. 

Ir arriba