L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana organitzen el primer Concurs Bankia per a Orquestres

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana organitzen el primer Concurs Bankia per a Orquestres

  • Els concerts, d’entrada lliure, seran els dies 11 i 12 de febrer a l’Auditori del Palau de les Arts
  • L’orquestra guanyadora en cadascuna de les dues categories tindrà un premi de 6.000 euros

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han organitzat el I Concurs Bankia per a Orquestres valencianes, que se celebrarà els propers dissabte i diumenge, 11 i 12 de febrer, al Palau de les Arts de València.

Es tracta d’una acció emmarcada dins la campanya de Bankia Escolta València de suport a les societats musicals i bandes de música del territori valencià, y té com principal objectiu donar protagonisme al moviment orquestral que existeix dins les societats musicals valencianes.

D’aquesta manera es contribuirà a promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com a enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

En aquesta primera edició del concurs Bankia d’Orquestres s’han establit dues categories: d’una banda la modalitat ‘Salvador Giner’ per a orquestres amb una plantilla d’entre 30 i 50 músics, i d’altra banda, la categoria ‘Martin i Soler’ per a orquestres amb plantilles d’entre 51 i 110 músics.

En la categoria ‘Salvador Giner’ que se disputarà dissabte, a partir de les 11.00 hores, participaran quatre orquestres al matí, la Orquestra Simfònica de la Societat Musical ‘La Primitiva’, de Rafelbuñol, amb direcció de Pablo Marqués Mestre; la Orquestra José Perpiñán de la Societat Musical, de Segorbe, dirigida per Daniel Gómez Asensio. En sessió vespertina, a partir de les 16.30 hores, l’Orquestra Simfònica Juvenil de l’Ateneu Musical de Cullera, dirigida per Pascual Martínez Martínez, i tancarà la jornada la Jove Orquestra de la Societat la Primitiva Setabense de Xàtiva, dirigida per José Martínez Colomina.

Diumenge serà el torn de les dues orquestres de la secció ‘Martin i Soler’ a partir de les 11.00h, que intervindrà l’Orquestra de Corda de la Societat Musical d’Alboraia, dirigida per Francisco José Valero García, i a continuació, serà el torn de l’Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília de Cullera, dirigida per Carlos Garcés.

L’orquestra guanyadora en cadascuna de les dues categories tindrà un premi de 6.000 euros i cadascuna de les orquestres participants rebrà una compensació econòmica. A més, el concurs inclou un guardó al millor director d’entre les orquestres participants dotat amb 1.500 euros.

El jurat d’aquest I Concurs Bankia d’Orquestres està compost per Manuel Galduf, Claudia Montero i Jordi Bernácer, i la presentació de l’acte estarà a càrrec de Laura Grande.

Ir arriba