Representants de l'Ajuntament de La Pobla Vallbona s'entrevisten amb la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

Representants de l’Ajuntament de La Pobla Vallbona s’entrevisten amb la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

  • En la trobada aborden els problemes relacionats amb La Pobla de Vallbona i la Línea 2 de Metrovalencia
  • El director gerent de FGV ha deixat clara «la voluntat política perquè millore el servei i les freqüències, especialment en hores punta»

L’alcalde de La Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia i Tamarit, i el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Ángel García de la Bandera, han mantingut una reunió a la seu de l’empresa pública, en què han abordat problemes i aspiracions dels veïns amb els serveis i freqüències de la Línia 2 de Metrovalencia.

En la reunió han estat presents, juntament amb l’alcalde i el director de FGV, Regina Llavata, regidora de Serveis Socials; Juan Aguilar, regidor d’Urbanisme, i Vicenç Vilata, del gabinet de comunicació municipal. A més del director de FGV, han assistit el director de Metrovalencia, José Ferri, i el director de l’Àrea Tècnica, José Pla.

Els representants municipals de La Pobla de Vallbona han exposat les queixes i algunes aspiracions perquè es millore el servei de Metrovalencia en allò que afecta als veïns del municipi que viatgen amb les unitats de FGV. Un escrit amb 1.400 signatures reclama augmentar les freqüències, així com bonificacions tarifàries per a particulars en situació desfavorida i desocupats. També s’ha demanat que el Bo Transbord AB s’amplie a l’àrea C, a la qual es troba La Pobla de Vallbona.

Ángel García de la Bandera ha fet partícips a l’alcalde i als regidors de La Pobla sobre la situació que afecta FGV quant a limitacions pressupostàries -derivades de les restriccions imposades pel govern central-, que condicionen les inversions i la mateixa prestació dels serveis públics amb la qualitat òptima a la qual aspira l’empresa pública.

El director gerent de FGV ha deixat clara «la voluntat política perquè millore el servei i les freqüències, especialment en hores punta». García de la Bandera ha explicat els problemes que s’arrosseguen com a conseqüència de les constriccions que afecten tot el sector públic. «No obstant això, enguany s’abordarà un nou estudi d’horaris i serveis per a ajustar la demanda, optimitzant els recursos de què disposem». L’estudi de mobilitat determinarà les futures inversions.

El director gerent de FGV ha comunicat els representants de La Pobla que l’Autoritat Metropolitana del Transport ha demanat recursos al govern central. Pel que respecta a altra classe de millores en les infraestructures, José Ferri i José Pla, amb els plànols de l’àrea a la vista, han exposat el pla de millores que s’està aplicant en els baixadors de Metrovalencia. En el cas de La Pobla de Vallbona, a més de la cancel·ladora existent, s’estudia instal·lar una màquina expenedora de títols, com algunes altres millores referides a accessibilitat, seguretat i coordinació amb l’ajuntament de La Pobla.

Ir arriba