Destroçats barrejats i cabrejats

Lo que passa en Valéncia és un fet que no ocorre en cap lloc de món, com tampoc existix en ninguna atra part del món la permissibilitat i la presa de pèl  que les Institucions públiques realisen constantment als valencians, a través de l’engany a tots els seus habitants.  ¿I per qué els dic yo açò? Ho explique, o ho intente explicar.

Els valencians, com tots els anys, celebrem el 9 d’Octubre el Dia del Regne de Valéncia o de la Pàtria Valenciana, aquella manifestació que en el seu moment se propongué celebrar pel Poble per a commemorar l’entrada del Rei Jaume I  a la nostra Ciutat, conquistant o reconquistant per als cristians un territori important per a la Corona d’Aragò. Indubtablement este fet alcança actualment uns 800 anys, Anteriorment, com és ben sabut, encara que no s’ensenye, que formem part d’un Regne, en tot cas mai no fórem País. Foren als romans a qui devem el nostre nom «Valentia» de Valents, aquells soldats que participaren en les Segones Guerres Púniques, passant posteriorment pels Visigots i Musulmans sense perdre el nostre genuí nom de Valents.

Pero ara nos trobem en que la Valentia l’hem deixada a part, lo que permet a uns atres pobles atacar-la i fer-la seua per mig de l’ignorància, perque els pobles no es destruïxen perque uns l’ataquen, sino perque els que la volen no la defenen, i tot això, com sempre, des del desconeiximent fonamentalment, com podem vore tots els dies en els coleges.

Des de fa aproximadament uns 140 anys, i gràcies a Lo Rat Penat, la Provessó Cívica dels valencians es recuperà i s’ha mantingut fins als nostres dies, any darrere d’any, i hi ha que dir que cada vegada en molta més força, molt important per als interessos del nostre Poble, pero ara be: ¿Per qué se nos seguix enganyant? ¿Per qué se nos continua confonent? ¿Per qué se nos té que cabrejar constantment?¿Tal volta l’objectiu és el de destruir la nostra força i instalar la desídia? Això és una cosa que no conseguiran. Afortunadament, el Poble Valencià està despertant de nou, i una nova llacor de valencians no van a consentir-ho.

El Delegat del Govern, Don Juan Carlos Fulgencio Tejedor, per ad este any, res més que ha autorisat set manifestacions per al Dia de la Comunitat Valenciana, entre elles, la més tradicional, que organisa la Comissió del 9 d’Octubre, i a on participen tots els partits pro-catalanistes com PSPV, Compromís, Podemos, Sindicats, etc. i a on no sabem si s’incorporaran uns atres forans independentistes com «las huestes de los Rufianes». Esta arrancarà a les 18’30 h. en Sant Agustí i finalisarà a les 21 h. en la plaça d’Amèrica.

Així mateix, la d’Espanya 2000, d’ideologia oposta, que es concentrarà de 17 h. a 22 h. en la plaça de la Mare de Deu.

També s’ha autorisat una concentració de la Valéncia Antitaurina, de 17,30 h. a 18,30 h. en la plaça de l’Ajuntament, en la porta de Correus, i mentrestant, en la plaça de bous, a 300 metros apenes, s’estarà celebrant l’extraordinari Festival Taurí en Enrique Ponce, el Juli, José Mari Manzanares, entre uns atres toreros. M’imagine a Valéncia ocupada per policies. MOLT PLURAL.

Ademés, se celebraran manifestacions de la Coordinadora de l’Associació del Regne de Valéncia de Gais i Lesbianes, Tranxesuals i Bixesuals  (17 a 20 hores de Sant Agustí al Parterre.), de Unió-Unió Valenciana, que no coneixem en àmbits valencianistes quí són (18 a 22 h. de plaça Sant Agustí a Torres de Serrans.), de la Coordinadora Obrera Sindical (19 a 22, de Sant Agustí a plaça d’Amèrica.), i de Avant-dCide-Los Verdes Moderados (20 a 22 h. de Sant Agustí a plaça de los Pinazo.)

El Dia de la Comunitat, segons Fulgencio, deu de ser un espai d’encontre en el que tots nos sintam reconeguts, un espai de llibertat, lúdic i festiu. Ya ho digué Isócrates:  «Si les impertinències hi ha que contestar-les per allò de la llibertat d’expressió, la Democràcia està morta.

Pero ¿cóm els valencians nos anem a sentir contents en el «totum revolotum» alié al Dia de la Pàtria Valenciana i el seu contingut d’identitat social? Lo millor en este cas és que als valencians se nos dona opció a triar com als demés, naturalment.

Este dia, Sr. Fulgencio, és una qüestió d’identitat com poble. Lo demés és jugar en el Poble, pero el Poble no és bovo, la necessitat mana, té que i deu de ser inteligent.  ¿Tal volta l’interessen al Poble les manifestacions de gais i lesbianes? ¿Línteressa al Poble (un Poble eminentment taurí) una concentració contra la celebració dels Bous, o lo que l’interessa al Poble és defendre la seua identitat, la seua economia, la seua cultura,la seua sanitat, la seua educació, defendre la societat del benestar, et. etc.? Això tal vegada no els interessa.

Puix be, Sr. Delegat. Vosté no va a confondre al Poble en una rifa o série de manifestacions que no són objecte d’afirmació valenciana. És el Dia del Regne de la Pàtria Valenciana, i el Poble sap, i com tal actuaran. Deixen de manipular, no apliquen conceptes d’aquells polítics de tres al quart, que intenten distraure, enganyar i cabrejar.

El Poble Valencià complirà un any més, com ve sent habitual en la Provessó Cívica, i seguirà defenent i lluitant per mantindre la seua identitat, la seua història i les seues costums.

Manuel Marzal

Secretari General d’Unió i Germania

Ir arriba