Llengua valenciana: per qué no la valen alguns del PP

L´història la solen escriure els vencedors. Aixina ha ocorregut en nostres terres valencianes. N´hi ha abundant bibliografia sobre el periodo cristià de nostra història…. i molt poca sobre les atres époques del devindre històric de nostre poble, en l´etapa prejaumina. I no serà perque no n´hi ha prou escrits i estudis realisats, pero això no convé que se sàpia. N´hi ha que fer desaparéixer tretze sigles d´història de la formació de nostre poble. Llavors, la teoria del pancatalanisme desapareix. Convé seguir enganyant al poble valencià dient-li que naixqué en 1238. I això ho diuen els mateixos polítics del PP. Perque, que ho facen els atres que es nomenen del PV. puix be, perque no han enganyat mai, ya que des sempre volen la llengua catalana, i com dia, quan manava, el President Lerma, del PSPV: ´ i contra més aviat millor, nom país valencià, (una comarca dels països catalans) ,bandera catalana, himne, la moixaranga de moment, perque encara no convé dir que volen Els Segadors, pero tot arribarà.

El passat el trobem present en l´época prejaumina i anteriors i es fonamentals per a comprendre nostra grandiosa història, per establir les bases llegitimadores d´una interpretació autòctona de l´història del nostre poble. Tot açò no s´ensenya a nostres fills, en les escoles, instituts i universitats. Si no tenim en conte el devindre històric , per lo manco des dels romans fins la formació del Regne de Valéncia independent, primer musulmà i després cristià. ¿ Com anem a comprendre nostres tècniques productives, nostres modos de producció, certs comportaments culturals actuals, nostres deports autòctons, nostres formes de viure, de treballar, divertir-se, nostres festes, nostres immemorials institucions com el Tribunal de les Aigües, Patrimoni de l´Humanitat. Orgue de justícia al servici dels interessos dels regants de les séquies de l´Horta de Valéncia. Don Jaume I ,otorgà, el 29 de de decembre de 1239, un document per mig del qual confirmá el privilegi que desde molt antic tenien els pobladors de la ciutat de Valéncia sobre totes les sequies de son terme, en l´excepció de la sequia Real, per a que pogueren regar segons se fea des de temps molts antics. Este fet demostra l´orige d´estes sequies i l´organisació de la forma de rec, aixina com l´existència del citat Tribunal, encarregat de velar per son correcte funcionament i compliment de les normes establides.

Cada volta més nos fonamentem en l´idea de que els actuals partits polítics valencians, això és un dir, han convertit en principi bàsic de sa política cultural, i en especial l´afirmació de que nostrallengua valenciana, art. 7 de l´Estatut d´Autonomia, que ho definix perfectament, no existix, que és simplement català, com ho pontifica l´A.V.Ll. Ent creat i pactat, tenint majoria absoluta el PP, en el PSPV. Omplint-la de pancatalanistes. ¿ Això com es pot dir Senyors del PP?. Vostés tenen la resposta, han traïcionat al poble valencià. Estan manant més de vint anys, i cada volta estem més catalanisats. Han tirat al fem tota nostra història lliterària. Només cal llegir, sense anar més arrere, la Antologia de la Literatura Valenciana de Rafael Ferreres, any 1981, i del mateix any El Crit de la Llengua, primera edició, de Josep Alminyana, n´hi han tres edicions posteriors corregides i ampliades.

No cal ací entrar en moltes fondàries, simplement posaré lo que escrigué Azorín ´la autonomia de la lengua valenciana se comprueba cuando se compara con texto de otro idioma´. Si el PP, els atres partits que facen lo que vullguen, no canvia estos postulats llingüístics… i culturals,,,, si no defén a mort nostre fet diferencial valencià i nostres senyes d´identitat exclusives, pero no de paraula sino en fets ben radicals, els atres li aniran ficant uns gols darrere d´atres No han fet res per reclamar que la llengua valenciana estiga definida segon l´Estatut d´Autonomia Valenciana, en totes les conseqüències, i que nos diuen lo que estan ensenyant en les escoles, instituts i universitats, per a que no s´enfaden els pancatalanistes. ¡ Pero si eixos no els van a votar mai! . Quina pau volen per a la llengua valenciana, ¿ladel cementeri?. I després voldrán que el poble valencià els vote. L’obligació dels governants és garantisar les característiques històriques, culturals, llingüístiques i econòmiques de tots els valencians del Regne de Valéncia. ( artícul 143 de la Constitució).

Els governants valencians en actes, en fets, i no en silencis, covardies o renuncies no defenen com deurien fer-ho la personalitat polifacètica valenciana, i en això van perdent sa llegitimació democràtica davant del poble valencià que per ad això els va votar. ¿ Perque no actuen a favor dels que sempre els han votat?. Molts dels que votaven a Unió Valenciana pensaren, al donar-los el seu vot, que els polítics de dit partit que s´havien incorporat al PP, segons dien ells per a valencianisar-lo, no han fet res, salvant algunes honrosses excepcions, s´han acomodat al jornalot, i a viure que son quatre dies. N´hi ha que actuar de forma radical, entre atres assunts també importants com l´aigua de l´Ebre, en la defensa de la llengua valenciana genuïna, son lèxic, sa morfologia, semàntica i fonamentalment l´ortografia. ¿Perque tenen tanta por a lo que diran els pancatalanistes d´ací i d´allà?. Eixos no els van a votar mai, per moltes cessions que els facen, mai ne tindran prou, fins que no obtinguen els seus objectius, que son la total catalanisació de la llengua valenciana i assimilació en la catalana.. Lo que estan obtenint en la seua ajuda per falta de voluntat política de defendre l´autèntica llengua valenciana. I no nos diguen que això es cosa del filòlecs. Y a està be de burlar-se del poble valencià. Vostés diran.

Ir arriba