Gràcies Joan Baldovi!

Sergi Moyano, grup JovesPV-CompromísSergi Moyano, grup JovesPV-Compromís

Recorde quan vaig conéixer Joan Baldoví. Aleshores jo era encara molt més jovenet del que ho sóc ara. Va ser en un bar del meu poble, quan va vindre a fer un míting. Encara recorde la seua mirada humil i esperançadora que no pot causar una altra cosa que simpatia.

En acabar aquella xarrada que va fer al meu poble, Carcaixent, ens vam fer una foto i quan vaig arribar a casa vaig veure com havia pujat un post en Facebook parlant que m’havia conegut. Això fou una cosa que em va afalagar i em va fer sentir molt orgullós d’haver conegut un polític de la seua categoria i, per descomptat, que fóra de la Ribera!

De Joan Baldoví només es pot dir una cosa: dignitat. Sens dubte, és una persona molt digna i, potser, ha tingut moments millors i, d’altres, més dolents. No obstant això, sempre ha mantingut eixa força i eixa valentia que desprenia amb les paraules que, amb estima a un poble i la seua gent, pronunciava sense tremolar, sense por de dir als del Partido Popular que ens havien enfonsat com a poble.

I… Qui ho anava a dir? Qui anava a dir que un home de Sueca acabaria dient a Rajoy a la cara tot el mal que ha fet el PP al País Valencià? Qui anava a dir, el 2011, que trauríem un diputat?

Doncs sí. Baldo ha estat durant quatre anys al Congrés dels Diputats de Madrid defensant els nostres drets i ha hagut de fer mil coses perquè el nostre poble estiguera d’alguna manera reflectit a les corts espanyoles on per primera vegada hi havia una veu valenciana i valencianista que defensara els valencians i les valencianes. Sí, sols era ell, sols un, però molt gran, molt digne i molt valent!

Hem anat amb Podem a les estatals i, després d’haver signat el pacte, Podem ha incomplit el que s’havia signat. Nosaltres hem sigut fidels al nostre país i ens n’hem anat al grup mixt.

I és que ara no només tenim Baldo a Madrid, en tenim 3 més! Tenim la Marta Sorlí, tenim l’Ignasi Candela i l’Enric Bataller, que faran tot el possible per visibilitzar el País Valencià a la cambra política espanyola.

Artículo de colaboración de Sergi Moyano I Joves PV – Compromís