Sergi Moyano, grup JovesPV-Compromís

Gràcies Joan Baldovi!

Recorde quan vaig conéixer Joan Baldoví. Aleshores jo era encara molt més jovenet del que ho sóc ara. Va ser en un bar del meu poble, quan va vindre a fer un míting. Encara recorde la seua mirada humil i esperançadora que no pot causar una altra cosa que simpatia.

En acabar aquella xarrada que va fer al meu poble, Carcaixent, ens vam fer una foto i quan vaig arribar a casa vaig veure com havia pujat un post en Facebook parlant que m’havia conegut. Això fou una cosa que em va afalagar i em va fer sentir molt orgullós d’haver conegut un polític de la seua categoria i, per descomptat, que fóra de la Ribera!

De Joan Baldoví només es pot dir una cosa: dignitat. Sens dubte, és una persona molt digna i, potser, ha tingut moments millors i, d’altres, més dolents. No obstant això, sempre ha mantingut eixa força i eixa valentia que desprenia amb les paraules que, amb estima a un poble i la seua gent, pronunciava sense tremolar, sense por de dir als del Partido Popular que ens havien enfonsat com a poble.

I… Qui ho anava a dir? Qui anava a dir que un home de Sueca acabaria dient a Rajoy a la cara tot el mal que ha fet el PP al País Valencià? Qui anava a dir, el 2011, que trauríem un diputat?

Doncs sí. Baldo ha estat durant quatre anys al Congrés dels Diputats de Madrid defensant els nostres drets i ha hagut de fer mil coses perquè el nostre poble estiguera d’alguna manera reflectit a les corts espanyoles on per primera vegada hi havia una veu valenciana i valencianista que defensara els valencians i les valencianes. Sí, sols era ell, sols un, però molt gran, molt digne i molt valent!

Hem anat amb Podem a les estatals i, després d’haver signat el pacte, Podem ha incomplit el que s’havia signat. Nosaltres hem sigut fidels al nostre país i ens n’hem anat al grup mixt.

I és que ara no només tenim Baldo a Madrid, en tenim 3 més! Tenim la Marta Sorlí, tenim l’Ignasi Candela i l’Enric Bataller, que faran tot el possible per visibilitzar el País Valencià a la cambra política espanyola.

Artículo de colaboración de Sergi Moyano I Joves PV – Compromís

Ir arriba