Lucrècia de Borja: “RTVV hauria de tindre un Gran Germà amb personatges valencians”

¿Qué simboliza para Lucrècia de Borja el 9 d’octubre? ¿Qué es lo primero que le viene a la cabeza al pensar en esta fecha? El dia dels valencians!! La primera cosa que em ve al cap és: manifestació, concerts, amor, mocadorà, festa… més o menys en eixe ordre.

¿Ha ido alguna vez a la procesión cívica del 9 d’octubre que se celebra en la ciudad de Valencia?, ¿qué recuerdo tiene? Fa un parell d’anys hi vaig anar, i recordé certa tensió perquè l’any anterior hi va haver un grup de tarats que va llençar valles contra alguns participants de la processó cívica, però en eixa ocasió van ser només insults. Tensió, però molt d’orgull, perquè èrem un grup molt nombrós. Si açò ho llig algú que no ha anat mai a la processó cívica potser li pareixerà un poc estrany, però som un poble estrany.

¿Celebra Sant Donís? Jo ho celebre tot!! Serà per celebracions… A mi els novios em duren molt poc (tinc el rècord en 5 mesos!!) i mai he estat un Sant Dionís amb parella, però vull una mocadorà, encara arribe a temps per a hui, no??

Pasados los primeros 100 días, defina en una palabra el gobierno de Ximo Puig. Alleujament.

Se está hablando mucho del injusto modelo de financiación que tenemos los valencianos, ¿conoce el tema?, ¿le preocupa? I tant! A ningú li agrada que li furten els seus diners. Eixa “solidaritat española” està pensada per a que els que tenen més aporten més als que no en tenen. I els valencians hem sigut més rics que la resta de l’Estat, però això ja fa anys que no és així i seguim aportant com si ens sobraren i sense rebre’n la part que ens pertocaria per estar per baix de la mitjana pel que fa a riquesa. Com diuen els castellans “encima de puta, apaleà”. Just no és. Des de Les Corts valencianes van a exigir al Govern central una reforma del model de finançament autonòmic, que ja toca.

Da la impresión que la próxima legislatura en el Congreso de los diputados será la del cambio en el modelo territorial español, ¿qué encaje cree que tendríamos que tener los valencianos en esa nueva estructura? Si hi ha un model que no funciona, s’ha de canviar. Els valencians hauriem de tindre el que més ens convinga, i a més podem fer-ho, que per a això tenim la “Clàusula Camps” que ve a dir que si una comunitat autónoma té algún dret que ens mola, nosaltres també tenim el dret de tindre’l. Està bé, no?? Perquè molts som del “culo veo, culo quiero” i algunes coses fins que no li les veus a un altre no se t’acuden que també les vols. A mi em passa quan vaig de compres, que hi ha coses que no buscava, però en vore-les… de sobte les necessite molt.

¿Cree que el actual nivel de autogobierno de los valencianos es el adecuado? ¿Lo modificaría?, de ser así, ¿cómo? Però quines preguntes em feu?? A mi pregunteu-me de relacions sentimentals i de sexe, que d’això sí que entenc. Obviament no tenim un bon nivell d’autogovern. Si ens queixem d’un mal finançament, a partir d’ahí ja va tot malament. El grup Brams canta “la autonomía que ens cal és la de Portugal”, no sé si ens cal la de Portugal, però si sé que no vull la que tenim ara.

¿Qué le parece el cierre de RTVV? ¿Qué modelo de televisión pública valenciana le gustaría? El model que hi havia no era sostenible, era precís canviar-ho, però em pareix un greu error haver-la tancat i els mateixos que ho van fer, ho van pagar. La major arma de publicitat gratuïta del PP valencià era la RTVV i ells mateixos la tanquen. És de ser burros. I així els va anar… M’agradaria una tele sostenible, valenciana, amb contingut cultural i femer. No hem d’oblidar que els valencians som els qui més aportem a tots els programes femer de l’Estat. Quin percentatge de valencians hi ha a Gandia Shore, QQCCMH, MYHYV…?? És innegable que tenim abundancia i això s’ha d’aprofitar. També cal que torne el Tómbola o similar, però parlant de personatges valencians. O fer un Gran Germà (o Gran Tete), t’imagines poder mirar per la tele una casa on convisquen, per exemple: Maria Abradelo, el Adri de Carcaixent, el Genovés, Elvira de Montesa, Toni de l’Hostal, Rafa Penalba, Amàlia Garrigòs, Camilo Sexto…

¿Qué le pide al futuro para los valencianos? Que follen prou. Quan follem prou tot es veu d’un altra manera i encara que estigues fotut ho portes amb més alegría.

Defina en una palabra al Pueblo valenciano. Alegre

Díganos un lugar de la geografía valenciana en el que perderse. La Serra Mariola.

Ir arriba