Ferran Gadea: “Tancar RTVV va ser una humiliació per al Poble valencià”

¿Qué simboliza para usted el 9 d’octubre? ¿Qué és lo primero que le viene a la cabeza al pensar en esta fecha? És la festa dels valencians i el dia del nostre autogovern. En esta data sent l’emoció de ser valencià.

¿Ha ido alguna vez a la procesión cívica del 9 d’octubre que se celebra en la ciudad de Valencia?, ¿qué recuerdo tiene? Sí, he anat un parell de vegades. D’ella tinc un record molt bo, molt festiu.

¿Celebra Sant Donís? Sí, vinc d’una família de forners, és el nostre dia dels enamorats.

Pasados los primeros 100 días, defina en una palabra el gobierno de Ximo Puig. Honest.

Se está hablando mucho del injusto modelo de financiación que tenemos los valencianos, ¿conoce el tema?, ¿le preocupa? Sí, ja ho crec que em preocupa… Paguem com a rics i som dels més pobres, els valencians volem allò que és nostre.

Da la impresión que la próxima legislatura en el Congreso de los diputados será la del cambio en el modelo territorial español, ¿qué encaje cree que tendríamos que tener los valencianos en esa nueva estructura? Crec que el millor model és una Espanya federal totalment descentralitzada.

¿Cree que el actual nivel de autogobierno de los valencianos es el adecuado? ¿Lo modificaría?, de ser así, ¿cómo? Per a mi sí, però amb el finançament adequat.

¿Qué le parece el cierre de RTVV? ¿Qué modelo de televisión pública valenciana le gustaría? Em paregué mal, hi havia unes altres solucions que no fora humilliar al Poble valencià, encara que la tele ja estava morta d’abans per la gestió dels distins governs del PP. Vullc una RTVV nova, amb noves formes i sobretot sostenible, plural, que tots els valencians ens sentim orgullosos d’ella.

¿Qué le pide Ferran Gadea al futuro para los valencianos? Superar aquesta crisi. Treball i salut per a tots i que no ens oblidem de tot allò que ha passat a la Comunitat valenciana, que pugam eixir d’esta ruïna que ens ha deixat l’anterior Govern.

Defina en una palabra al Pueblo valenciano. Alegre

Díganos un lugar de la geografía valenciana en el que perderse. La Font Roja.

Ir arriba