Quiquo Soro (Soro III): “M’agradaria una radiotelevisió pública de qualitat i sostenible”

¿Qué simboliza para Soro III el 9 d’octubre? ¿Qué és lo primero que le viene a la cabeza al pensar en esta fecha? És el dia del País Valecià i per tant de tots els valencians. Allò primer que em ve al cap son els records que tinc de l’escola on vaig estudiar. Quan s’apropava el 9 d’octubre, de menuts, feiem mocadors per a casa i de més majors sempre feiem treballs sobre la historia de Jaume I.

¿Ha ido alguna vez a la procesión cívica del 9 d’octubre que se celebra en la ciudad de Valencia?, ¿qué recuerdo tiene? No, no he anat mai.

¿Celebra Sant Donís? Mon pare sempre ha portat a casa per a ma mare un mocador amb dolços típics valencians. És una tradició.

Pasados los primeros 100 días, defínanos en una palabra el gobierno de Ximo Puig. Aire nou.

Se está hablando mucho del injusto modelo de financiación que tenemos los valencianos, ¿conoce el tema?, ¿le preocupa? Són moltes les notícies en els últims dies sobre el tema. És una cosa que, evidentment, ha de preocupar; com ha dit Ximo Puig hi ha una necessitat d’una reforma del model de finançament, perquè està en questió la viabilitat de l’autogovern. És important la unanimitat en les Corts valencianes per a lluitar per un finançament just, principalment perque hi ha que garantir el nivell mínim de servicis públics fonamentals com sanitat, educació i prestacions socials.

Da la impresión que la próxima legislatura en el Congreso de los diputados será la del cambio en el modelo territorial español, ¿qué encaje cree que tendríamos que tener los valencianos en esa nueva estructura? Un model terriorial on es garantira la defensa de la nostra llengua, cultura i la nostra agricultura.

¿Qué le parece el cierre de RTVV? ¿Qué modelo de televisión pública valenciana le gustaría? No em va pareixer gens bé ja que no s’entén que Valéncia no tinga un radiotelevisió pública. Però pitjor em pareix la situació o el model insostenible al que es va arribar. M’agradaria una radiotelevisió pública de qualitat i sostenible.

¿Qué le pide al futuro para los valencianos? No pedre els seus orígens.

Defina en una palabra al Pueblo valenciano. Poble que li agrada viure al carrer.

Díganos un lugar de la geografía valenciana en el que perderse. Com vaig pasar molts estius allí, la Serra Calderona.

Ir arriba